Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

traže ukidanje ograničenja

Domaći prijevoznici se pitaju: "Zašto ne možemo na sve granične prijelaze? Zbog toga gubimo novac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ograničenja su im uvedena prema registraciji kamiona, ako žele na manje prijelaze, a to im, tvrde stvara gubitke. Žele da im država, takvo ograničenje riješi, inače prijete i neposluhom.

Autoprijevoznici iz Slavonije - u Sloveniju mogu samo preko Bregane i Maclja. Zbog ograničenja na manje granične prijelaze mogu samo oni s registracijom iz pripadajuće županije.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Rast će i broj kreveta Velika utrka za dozvolama za apartmane u našem turističkom biseru: "Nastao je kaos zbog jedne izjave, svatko je tumači drugačije" Ilustracija Zastoji u teretnom prometu Gužve i čekanja na izlazu iz Srbije: Za sve okrivili procedure Europske unije

"Zašto mi ne bi mogli prijeći na sve ostale granične prijelaze, dok sa suprotne strane, svi kamioni idu na sve granične prijelaze, mi njima nismo odredili da Ljubljana ne može na Breganu“, pita se Vlado Brajko, autoprijevoznik iz Slavonije.

A baš na Bregani, gube čekajući i vrijeme i novac. 25 eura, izračunali su, po satu.

"Mi na jedan mjesec izgubimo skoro dva kruga Italije, otišao bih dva put u Italiju u jednom mjesecu da ne čekam na Bregani“, dodaje Brajko.

Pa traže da se ograničenja prema županijama, maknu.

U ministarstvu prometa kažu kako mješovita komisija razmatra otvaranje još nekih manjih graničnih prijelaza za autoprijevoznike, no koji će to biti, kada će se otvoriti i koliko će ih biti ukupno, nije poznato.

Manjih je prijelaza sedam. A na njih se može, ovisno o registraciji na kamionu.

Tako na prijelaz Mursko Središće, od ljeta - mogu samo kamioni iz Varaždinske i Međimurske županije.

"Smatramo i tražimo da svi hrvatski prijevoznici mogu ići na tih 10 graničnih prijelaza na bilo koji, bilo u Istri, bilo na Sjeveru Hrvatske. U Hrvatskoj nitko ne smije biti oštećen, svi moramo biti ravnopravni i svi moramo imati iste uvjete za rad“, kaže Dragutin Kranjčec iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Još jedna prometna nesreća u Murskom Središću, tvrde tamo, govori da su oštećeni. Kamion se jučer zabio u kuću, a jedna osoba je poginula.

"Mi priznajemo prijevoznicima pravo da što brže dođu do cilja, da što jeftinije naprave turu, ali nama se mora priznati, pa ljudi tu žive više stotina godina, ne mogu otići na posao i razmišljat je li dijete došlo u školu ili nije kad tu ide 500 šlepera“, kaže Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća.

Trajno rješenje je obilaznica, na koju će ipak, još malo čekati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene