Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bio u bijegu

Vrličkom Robinu Hoodu mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bankaru koji je uzeo više od 11 milijuna kuna iz banke i pobjegao je u utorak navečer određeno mjesec dana istražnog zatvora i to zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Vrličkom bankaru u utorak navečer određeno je mjesec dana istražnog zatvora, i to po dvije osnove: zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke, javlja reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Pljačka banke u Zagrebu: Razbojnik vatrenim oružjem prijetio zaposlenicama Policija, ilustracija OČEVID U TIJEKU Razbojnik opljačkao banku u Zagrebu: Djelatnicama prijetio oštrim predmetom

Odbjegli bankar u srijedu je navodno lociran preko signala svog mobitela u blizini Sarajeva. U međuvremenu je ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Bankar je uhićen nakon što se sam predao policiji i nakon što je pobjegao s 11 milijuna i 400 tisuća kuna.

"Dio novca je pronađen. Utvrđeno je da je banka oštećena za iznos od oko 8-9 milijuna kuna", rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske

"Protiv 59-godišnjeg hrvatskog državljana podneseno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave općinskom državnom odvjetništvu te je u utorak predan pritvorskom nadzorniku", dodala je Lolić.

Zasad pronađeno 2,5 milijuna kuna

Kako doznajemo, 2,5 milijuna kuna pronađeno je u kući i kod dvije klijentice banke. Ostatak novca zasad nije pronađen.

"Banka u potpunosti surađuje s policijom. Ono što želimo istaknuti je da smo zadovoljni što se slučaj odvija na način da počinitelj nije više u bijegu i da će svi aspekti ovog zločina biti rasvijetljeni", stoji u odgovoru OTP banke na naš upite o slučaju.

Imao je i pomagača koji se nalazi u BiH, gdje je nakon uzimanja novca odvezao i bankara. Trenutačno najpoznatiji Vrličanin godinama je radio u poslovnici OTP banke. Zasad nitko ne zna zbog čega je nestao s milijunima kuna, no mnogi njegovi sugrađani za njega imaju samo riječi hvale.

"On je bio jamac dosta ljudi, pomagao je svima, uvijek je častio", rekla je Petra Turudić.

Neki imaju i kritički stav.

"Njemu je zora rano svanula. Kad je najavljen dolazak tih što bi zatvorili banku, onda je on vjerojatno donio odluku i rekao: 'Ako nisam čist nastradat ću, a onda je bolje da uzmem pa da nastradam kako treba.'", rekao je Jozo Režić te dodao: "Žalosno da domicilna policajka na Facebooku podržava čovjeka koji je ukrao novac. To je zlo."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene