Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će skime

NAJPOŽELJNIJA UDAVAČA Što je SDP ponudio HSS-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS u svojim redovima žele i SDP i HDZ.

Sve poželjniju političku udavaču HSS - u svojim redovima žele i HDZ i SDP. A oni će, kažu, odluku donijeti na sjednici glavnog odbora u četvrtak.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

'Na temelju iskustava iz prošlosti, na temelju događanja u zadnjih 6 mjeseci i na temelju zadnjih događanja koja su se čitala po medijima, meni je stvar kristalno jasna', rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak odgovarajući na pitanje na temelju čega ima svoje osobne stavove.

Beljak tvrdi - funkcije im nisu bitne, no od SDP-a navodno su dobili ponudu za 4 saborska zastupnika i fotelje u Vladi. HDZ-ove adute još čekaju. A odluka tko će na kraju "udati" HSS, podijelila je stranku.

'Sve dok čelnici SDP-a smatraju da je Hrvatska slučajna država i da je normalno namještati natječaj za ruralni razvoj financijerima njihove kampanje kao i poljoprivredno zemljište tajkunima, jasno je da ne dijelimo iste vrijednosti', poručuje HSS-ova Marijana Petir.

U koaliciju s SDP-om ne želi ni bivši predsjednik HSS-a. Iako, uvjeren je, upravo takva će se odluka donijeti na glavnom odboru u četvrtak.

'Nije bilo predsjedništva stranke, tamo ne bi ti prošlo pa se saziva odbor izravno i odbor će to vjerojatno izglasati', smatra Branko Hrg.

I dok HSS bira, HRAST je, nakon razgovora u središnjici HDZ-a, siguran u nastavak suradnje.

'Programski se poklapamo, mislim da smo u ovih pola godine koliko sam ja osobno bio u Saboru dali jedan dobar doprinos demokršćanskoj ideji u smjeru u kojem se HDZ sigurno isto želi razvijati, tako da mislim da je buduća suradnja dosta izgledna', rekao je HRAST-ov Ladislav Ilčić.

Isto misle, nakon u ponedjelajk održanog sastanka, i u HSP-u Ante Starčević.

'Za mene je relevatno samo ono što smo razgovarali na sastavku sa službenim pregovaračkim timom i predsjedništvo HDZ-a', rekao je Ivan Tepeš, predsjednik stranke, odgovarajući na pitanje boje li se da neće biti mjesta za njih obzirom da se sve češće spominje da će HDZ ići prema desnom centru.

A baš u predizborno vrijeme - Milan Bandić povukao je tužbu protiv Zorana Milanovića, i to , kaže, na preporuku svojih odvjetnika. Poručio je da je spreman na suradnju sa svima koji žele dobro zemlji, pa i s SDP-om.

A SDP danas o izbornim križaljkama - šuti. Neslužbeno doznajemo - ključne poteze povući će tek nakon četvrtka i odluke HSS-a
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene