Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DODJELA NAGRADA

USPJEŠAN BREND Otopina proizvedena u Hrvatskoj je svjetski broj jedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodijeljene su nagrade poslovnog tjednika Lider za najbolje investicije u proizvodnju u Hrvatskoj.

Uložili su stotine milijuna kuna u proizvodne pogone, otvorili stotine novih radnih mjesta i unaprijedili tehnologiju. Riječ je o tvrtkama koje su dobile nagrade poslovnog tjednika Lider za najbolje investicije u proizvodnju u Hrvatskoj.

U svoj novi najmoderniji domaći laboratorij za proizvodnju lijekova riječki su farmaceuti uložili 357 milijuna kuna. Nagrađeni su za najbolju veliku investiciju, ali još im je veća nagrada što su njihovi proizvodi svjetski brend.

"Što se tiče otopine za nos i ispiranje nosa mi smo prvi brend u svijetu. Iako je Hrvatska mala u svjetskim razmjerima i Rijeka isto tako kao grad, izgradili smo brend koji je prepoznat u cijelom svijetu", kaže Mate Poropat iz tvrtke Jadran-galenski laboratorij.

Njemački kapital stanovnicima Pisarovine doveo je posao gdje ga nije bilo. Za 110 milijuna kuna sagradili su tvornicu metalnih autodijelova i zaposlili 257 ljudi te osvojili nagradu za doprinos zapošljavanju. "Imamo zaposlene i diplomirane inženjere strojarstva, tehničare, pa do poslužitelja na prešama i pomoćnih radnika", kaže Daniel Martinko, direktor tvrtke Kralj metala

Martina Dalić, nova ministrica gospodarstva, poduzetnicima je obećala manje birokracije, jednostavnije propise i manje parafiskalnih nameta. "To će biti jedan od najvećih i najvažnijih projekata Ministarstva gospodarstva. Mislim da je realan rok za početak provedbe ovih mjera prvi kvartal iduće godine.

Iz tvornice metala u Pisarovini ističu i da će, uz višak novca koji će ostati u blagajni zbog porezne reforme, moći uložiti u proširenje proizvodnje, opremu i novu tehnologiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene