Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na račun poreznih obveznika

Dobre plaće za ništa rada: 6+6 zatražili Tomislav Karamarko, Josipa Rimac, Tihomir Jakovina...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Dnevnik Nove TV u ponedjeljak prvi objavio da je bivši premijer Tihomir Orešković zatražio i dobio isplatu 6+6 plaća, objavljeni su zanimljivi podaci.

Saborski zastupnici iz osmog saziva radili su jedva osam mjeseci, a za to će godinu dana uzimati plaću. Iz prošlog saziva to je zatražilo njih ukupno 32, s tim da su dvojica u međuvremenu postala zastupnici kao zamjene. Porezni će obveznici tako još godinu dana davati plaću Tomislavu Karamarku, Tihomiru Jakovini, Sandri Perković, Ivanu Tepešu, Josipi Rimac, Milivoju Špiki, Stipi Petrini.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira"

To su samo neka od imena koja će koristiti mogućnost 6 mjeseci pune i 6 mjeseci pola plaće. Dakle, duže će primati plaću nego što su radili. To je sve to se tiče 8. saziva sabora. Onog koji je iza nas i koji je radio najkraće.

U međuvremenu su došli novi zastupnici koji također imaju određena prava, plaćen stan, naknadu za odvojen život. Koliko je njih iz ovog novog, aktulanog saziva to pravo i zatražilo?

Krenimo od stanova, dakle, svi koji žive 50 kilometara od Zagreba imaju pravo smjestiti se u privatnim jednosobnim stanovima i garsonijerama, na račun poreznih obveznika. Do sada je od 151 zastupnika tu mogućnost zatražilo njih 62. Dakle, 62 zastupnika stanovat će u privatnim unajmljenim stanovima.

Za to mogu dobiti do 2500 kuna i 500 kuna za režije, dakle, ukupno do 3000 kuna - njihovo stanovanje moglo bi nas stajati 186 000 kuna, na mjesec.

Također, svi koji žive 50 kilometara od Zagreba, imaju pravo i na 1000 kuna za odvojeni život. To je naknada koja se isplaćuje dok Sabor zasjeda. Do sada tu je mogućnost tražilo 60 zastupnika, dakle, mjesečni trošak je 60 000 kuna.

Inače, i jedan ministar zatražio je korištenje stana, a riječ je o Ivanu Kovačiću. U tvrtki Državne nekretnine odgovorili su nam i kako očekuju da će stanove zadržati i 4 ministra iz prošle vlade, a koji su ministri i u ovoj vladi. Radi se o Tomislavu Tolušiću, Lovri Kuščeviću, Olegu Butkoviću i Anti Šprlji.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene