Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV istražuje

Po čemu građani pamte prvih godinu dana Kolinde Grabar Kitarović kao predsjednice Hrvatske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao pozitivan potez predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u prvih godinu dana mandata, 55% građana izdvojilo je suradnju zemalja Baltik-Jadran-Crno more.

Dnevnik NOVE TV donosi ekskluzivno istraživanje kojim se ispitivalo po čemu građani pamte prvih godinu dana Kolinde Grabar Kitarović kao predsjednice Hrvatske, koji su motivi razrješenja ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, te između ostalog kako je Predsjednica
funkcionirala s bvišim,
a kako s današnjim premijerom Tihomirom Oreškovićem.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Koji su dobri, a koji loši potezi Predsjednice, otkriva istraživanje provedeno na 602 punoljetna građanina RH, u vremenskom razdoblju 10.2.-12.2.2016.

GRAĐANI O MOTIVIMA RAZRJEŠENJA DRAGANA LOZANČIĆA

Kao razlog zašto je Predsjednica razriješila ravnatelja SOA-e, 13 % građana navelo je da Predsjednica želi kontrolirati tajne službe odnosno želi svoje ljude, dok 11% misli da je to učinila radi nanošenja štete njezinu ugledu u vezi situacije s Zdravkom Mamićem.

Njih 10% pak motiv vidi u tome da su uočeni propusti u radu službi odnosno da Predsjednica želi profesionalizaciju tajnih službi. Za 8 % građana, razlog je da se Predsjednica želi riješiti kadrova Zorana Milanovića, dok njih 5 % vidi razlog u tome jer nije obavještena da se druži s osobama koje su pod mjerama praćenja.

Za 4 % građana ona je izgubila povjerenja, a za isti broj građana motiv su osobni razlozi, povrijeđeni ego i taština. Kod 13 % ispitanika motiv je nešto drugo, a njih 45% ne zna odgovor na ovo pitanje.

KOJI SU DOBRI POTEZI PREDSJEDNICE U PRVIH GODINU DANA

Ono što bi izdvojili kao dobre i pozitivne poteze Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u prvih godinu dana mandata, 55% građana izdvojilo je suradnju zemalja Baltik-Jadran-Crno more, a njih 46% odluku o privremenim uredima u Splitu, Puli i Vukovaru. Kao dobar potez 44% građana vidi smjenu Vladimira Šeksa nakon utjecaja na pomilovanja, a za njih 42 % to je obilazak branitelja na prosvjed u Savskoj. Za 32 % građana pozitivan potez je i priopćenje traženja ostavke Zorana Milanovića.

KOJI SU LOŠI POTEZI PREDSJEDNICE U PRVIH GODINU DANA

Kao loše i negativne poteze Predsjednice u godinu dana, 38% građana vidi uklanjanje biste Josipa Broza Tita iz ureda Predsjednika, za 36% njih to su nedavna pomilovanja osoba dok 33 % smatra negativnim njeno inzistiranje na preseljenju ureda. Za 30% građana loš potez je smjena ravnatelja SOA-e, a kod 28% građana to je priopćenje u kojem traži ostavku Zorana Milanovića.

SURADNJA S BIVŠIM PREMIJEROM vs. SURADNJA SA SADAŠNJIM PREMIJEROM

Suradnja predsjednice s Vladom Zorana Milanovića je ocijenjena vrlo loše, s prosječnom ocjenom 2,3, dok je suradnja s Vladom Tihomira Oreškovića ocijenjena s 3,5.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene