Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saborskoj straži prijetio smrću

Dnevnik Nove TV doznaje: Milijan Brkić traži pokretanje postupka protiv Bunjca, oglasili se i iz Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić zatražio je pokretanje postupka protiv Branimira Bunjca zbog prijetnji smrću pripadniku saborske straže.

Kako Dnevnik Nove TV doznaje, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić tražio je da se protiv zastupnika Živog zida Branimira Bunjca pokrene službena procedura jer je sinoć u sabornici službenoj osobi (pripadniku saborske straže) prijetio smrću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvrijeđao i novinare Bunjac se o glasio i 2/3 plaće koje prima u školi: "To je moje pravo po Ustavu i zakonu" Slika nije dostupna Čeka rasplet kaznenog postupka Bivši zastupnik ima posao u Irskoj, a još uvijek je na plaći u međimurskoj osnovnoj školi

Podsjetimo, saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac noćas je tijekom maratonske sjednice Sabora, dok je saborska straža iznosila njegova stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice, prijetio službenicima straže koji su to radili da "neće izaći živi".

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je incident i kazao da "takvo ponašanje prelazi sve dopuštene granice te ga treba osuditi".

 

Sabor: Saborska straža nije prekoračila svoje ovlasti, snimanje straže zabranjeno

Saboru smo poslali upit je li saborska straža prekoračila ovlasti kada su oduzeli mobitel saborskom zastupniku te hoće li biti kažnjeni i kako? Iz Sabora smo dobili odgovor da saborska straža nije prekoračila ovlasti. Zanimalo nas je i što se događa saborskom zastupniku koji prijeti smrću saborskoj straži.

Odgovor Sabora prenosimo u cijelosti: 

"Saborska straža postupila je sukladno članku 237. i 241. Poslovnika Hrvatskoga sabora prema kojemu red na sjednici osigurava predsjedatelj, a za remećenje reda na sjednici predsjedatelj može zastupniku izreći stegovne mjere: 1. opomenu 2. opomenu s oduzimanjem riječi 3. udaljenje sa sjednice.

Ukoliko se ne udalji sa sjednice, predsjedavajući može naložiti da Straža zastupnika udalji iz dvorane ukoliko to sam ne učini.

Također, prilikom postupanja Saborska straža nije prekoračila ovlasti već je postupila sukladno članku 14. Odluke predsjedništva Hrvatskoga sabora o mjerama sigurnosne zaštite Hrvatskoga sabora kojom se zabranjuje svako snimanje i fotografiranje rada i postupanja službenika Straže Hrvatskoga sabora.

Što se tiče prijetnje smrću, kao što je i uobičajeno, za eventualni postupak bit će nadležna pravosudna tijela", stoji u odgovoru.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene