Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pregorila trafostranica

Turistički biser Jadrana skoro cijeli dan bez struje: Ugostitelji se žale da im je posao patio, pa ih gradonačelnik prozvao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok višesatnog nestanka struje oko povijesne jezgre Dubrovnika je preopterećenje sustava koje je dovelo do kvara na trafostanici, doznaje se u tvrtki Elektrojug, a gradonačelnik Mato Franković krivnju je prebacio na ugostitelje zbog velikog broja klima i ostalih uređaja u tom dijelu grada.

Područje oko povijesne jezgre Dubrovnika bez struje je bilo od četvrtka navečer do petka popodne kad se opskrba električnom energijom normalizirala. Dio grada ostao je u mraku nakon što je u trafostanici pregorio transformator, potvrdio je dubrovački Elektrojug.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Kiše donijele poplave i jeftiniju struju - 6 Proradile hidroelektrane Kako je Hrvatska zbog jedne stvari koja je mnogima donijela nevolje od velikog uvoznika postala - izvoznik struje

Iz HEP-a su za Dubrovački vjesnik pojasnili da je do pregorijevanja došlo zbog ''iznimnog povećanja potrošnje na niskonaponskoj mreži''.

''Zamjena transformatora se odužila zbog niza tehničkih i operativnih poteškoća, a ponajviše zbog nemogućnosti ishođenja dozvole za privremenu obustavu prometa čime bi se jednostavnije pristupilo lokaciji kvara'', objasnili su iz HEP-a.

HEP je istaknuo da radnici Elektrojuga Dubrovnik poduzimaju sve potrebno kako bi se struja što prije vratila stanovnicima Pila. Građane su zamolili za razumijevanje.

Srećom, nije došlo do požara i pojave vatre. Sanacija štete je u tijeku, a zamjena i popravak očekuje se da će biti završeni popodne, piše Dubrovački vjesnik. Zbog postavljanja novog transformatora na snazi je i posebna prometna regulacija.

Stanovnici Pila i ljudi koji rade u tom dijelu grada brinu gosti kojima je vruće, ali i roba iz hladnjača, poput sladoled, koja se počela topiti. Većina iznajmljivača, ugostitelja i trgovaca s Pila morala je zatvoriti lokale i trgovine.

Gradonačelnik prozvao ugostitelje

Nestanak struje izazvao je nezadovoljstvo ugostitelja i zbog pada prihoda s obzirom da nisu mogli izdavati račune ni posluživati goste, no, gradonačelnik Mato Franković ih je prozvao da nisu išli u HEP pitati koliko će uređaja ugraditi u svojim objektima.

„Nisu se zabrinuli hoće li zbog uvođenja novih uređaja netko u gradu ostati bez struje. To je sustav spojenih posuda“, ustvrdio je Franković, ukazujući da stanje postojeće infrastrukture.

Po njegovim riječima nestanak struje je ipak izdvojen slučaj jer su problemi s opskrbom puno manji u odnosu na ranije godine.

„Možemo reći da je ovo izdvojen slučaj koji se uvijek može dogoditi, ne treba nas zabrinjavati“, zaključio je Franković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene