Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže prava zima

DHMZ izdao upozorenje zbog nadolazećeg hladnog vala: Temperature će biti i do 15 stupnjeva niže, jedna regija posebno na udaru

U Hrvatsku stiže hladni val. Nakon iznadprosječno toplih i kišovitih dana u prvom dijelu tjedna, od četvrtka slijedi nekoliko dana vrlo hladnog vremena, upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

U četvrtak će, ističu iz DHMZ-a, zahladnjeti doslovno preko noći te će do kraja tjedna biti zamjetno hladnije od prosjeka, na Jadranu s jakom i olujnom burom. Temperatura će se, upozoravaju, sniziti za 10 do 15 stupnjeva, a hladni val zahvatit će i Jadran.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Snijeg u Europi - 3 DHMZ izdao upozorenje Ovih dana svi govore o polarnom vorteksu, koji stiže i u Hrvatsku: "Temperature bi se mogle spustiti do -15"

"Iako tako hladno vrijeme u kopnenim krajevima nije u veljači rijetkost, na Jadranu jest, pa je stoga i utjecaj hladnoće zamjetno veći, posebice kada puše bura.

Savjetuje se stoga u negrijanim prostorima osigurati zagrijavanje ili ispustiti vodu iz vodovodnih instalacija da uslijed eventualnog smrzavanja ne bi došlo do pucanja cijevi. Agrometeorolozi pak savjetuju neophodnu zaštitu bilja od hladnoće, osobito onih kod kojih je krenula vegetacija zbog topline iz prethodnog razdoblja", stoji u priopćenju DHMZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene