Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeni živozidaši

Deložirana obitelj Milanović iz Istre, vozač vučne službe odbio odvesti njihov automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Milanović iz Brkača kraj Motovun danas je unatoč naporima aktivsta Živog zida ipak blokirana.

17:25 "Mi ih branimo kako bi objasnili ljudima da se ovaj problem može dogoditi svakome pa čak i onima koji se ne nadaju da bi im se ovaj problem mogao dogoditi", kazao je  saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deložirana obitelj u Prečkom Interventna upala u stan, na silu iznosili aktiviste Živog zida Slika nije dostupna Podignut prije 15 godina Za kredit od 80 tisuća eura vratili 200 tisuća i sada čekaju deložaciju

17:00 "Lokalna vlast je neprestano i stalno u kontaktu s gospodinom Milanovićem, pokušava se apelirati na više instance, ali nema odgovora", kazao je Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun.

15:00 Obitelj Milanović je deložirana.

12:30 Policija je privela nekolicinu aktivista Živog zida koji su pokušali spriječiti deložaciju obitelji Milanović u mjestu Brkač kraj Motovuna. 

Pozvali su i vozilo vučne službe kako bi pomaknuli vozila Živog zida kojima su aktivisti pokušali ometati deložaciju. Vozač vučne službe počeo je podizati vozilo u kojem je bio vozač koji nije htio iz njega izaći. Aktivisti su pozvali i hitnu pomoć tvrdeći da je njihovom kolegi u vozilu pozlilo. 

Na kraju je vozač vučne službe odbio odvesti vozilo i spustio ga je sa svog kamiona. 

8: 45 Policija je blokirala prilaz mjestu Brkač kraj Motovuna, u kojem je za danas u devet sati najavljena deložacija obitelji Milanović. 

Aktivisti Živog zida koji su krenuli u Brkač kako bi pokušali spriječiti deložaciju zaustavljeni su na policijskim blokadama i još se uvijek tamo nalaze. 

Policajci su pokušali nasilno izvući aktiviste Živog zida iz automobila, no uspjeli su tek neke od njih, ali ne i sve. 

Sud je naložio deložaciju obitelji Milanović zbog toga što nisu vratili kredit RBA štedionice, koja ih je potom ovršila. Riječ je o kreditu od 80 tisuća eura podignutom prije 15 godina.

Obitelj tvrdi da su dosad ukupno vratili 200 tisuća eura, no kad su prestali plaćati, štedionica im je ovršila kuću i potom je prodala također iz iste grupacije, R.B.U. Nekretnine, koja od njih traži novih 150 tisuća eura.

Spitzer: U nekretnini su bespravno od 2009. godine 

Zbog ovog slučaja oglasio se i Michael Spitzer, povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske, koji u priopćenju tvrdi da je tvrtka R.B.U. Nekretnine godinama pokušavala iznaći mirno rješenje s obitelji Milanović, ali da njihova nastojanja nisu urodila plodom.

Spitzer tako navodi da je Lino Milanović 2001. godine podigao kredit od 80 tisuća eura, a godinu kasnije još 20 tisuća eura. Obitelj je dobrovoljno isplatila tek 32 tisuće eura duga, dok je preostali dug prisilno otplaćen ovrhom i prodajom njihove kuće, a kupila ju je na javnoj dražbi tvrtka RBU Nekretnine 2008. godine. 

Ta je tvrtka dvije godine kasnije sklopila s ovršenicima ugovor o kupoprodaji kojeg se, tvrdi Spitzer, nisu pridržavali pa je on raskinut, "iz čega proizlazi da se obitelj Milanović u nekretnini nalazi bespravno najmanje od 2009. godine".

Tvrdi i da društvo R.B.U. Nekretnine već godinama pokušava iznaći mirno rješenje spora s Milanovićima te da su u više navrata izrazili spremnost prodati im nekretninu, "i to čak po manjoj kupoprodajnoj cijeni od one po kojoj je prije gotovo 10 godina kupio nekretninu".

"Navedena nastojanja nisu urodila plodom, iako obitelj Milanović istu nekretninu, u vlasništvu društva R.B.U. Nekretnine d.o.o., gospodarski iskorištava", navodi Spitzer u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene