Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog koalicije s HNS-om

Pogledajte snimku presice na kojoj je Stier službeno podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u ponedjeljak je izvijestio da je podnio ostavku na svoju dužnost koju će obavljati do izbora novog ministra.

"Službeno sam danas podnio ostavku", objavio je Davor Ivo Stier je na press konferenciji u Ministarstvu vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

"Prije tjedan dana sam tražio od premijera da stavi novu osobu na čelo ministarstva koja će dobro funkcionirati u novoj politčkoj konstelaciji. Premijer nije htio da budem razriješen dok sam u inozemstvu kako ne bi bilo netočnih špekulacija", kazao je Stier te dodao kako je velika čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, no dodao je, važnije je ovdje živjeti demokršćansku opciju.

Opovrgnuo je nagađanja da odlazi iz HDZ-a.

"Neću otići iz HDZ-a, niti uskratiti podršku Andreju", kazao je Stier te dodao da ostaje politički tajnik HDZ-a te da će se posvetiti radu u Saboru.

O svojem radu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova je rekao kako su uspostavili okvir za vođenje samosvjesne vanjske politike. "Sad dolazi nova faza", kazao je Stier i zahvalio se svim djelatnicama i djelatnicima.

Stier je kazao kako je ispred njega nova zadaća. "Vrijeme je da uvedemo načelo jedan član - jedan glas za izbor svih dužnosnika u HDZ-u na svim razinama. Vjerujem da to mora biti načelo svih stanaka, a ne samo HDZ-a. HDZ pripada svim našim članovima i oni moraju imati pravo da izaberu ljude u stranačka tijela koji će donijeti ključne odluke za stranku i Hrvatsku''.

Podsjetimo, Stieru nije dobro sjela koalicija HDZ-a i HNS-a pa su se prošlog tjedna pojavile informacije da je navodno kuvertirao ostavku na sve dužnosti, no potom i da se, nakon razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem, ipak predomislio. Prošlog tjedna Stier je boravio na službenom putu u New Yorku, a za hrvatske medije poručio je da će o svemu izjavu dati danas. 

Ovaj bivši europarlamentarac i bliski Plenkovićev suradnik bio je veliki zagovornik koalicije s Mostom i navodno je više zastupao scenarij još jednih parlamentarnih izbora nego sklapanje koalicija pod svaku cijenu i to s HNS-ovcima. Stiera je, prema neslužbenim informacijama, posebno pogodilo što bi HNS-ov potpresjednik Vlade, Predrag Štromar (koji je u subotu sudjelovao i na Gay Prideu u Zagrebu) mogao postati i koordinator za društvene djelatnosti, što je inače Stierova ingerencija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene