Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natječaj se poništava idućih dana

Bernardić o propaloj prodaji aviona: "Netko za ovo mora odgovarati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na propalu prodaju izraelskih vojnih aviona Hrvatskoj. Iz Vlade za Dnevnik Nove TV poručuju kako će se natječaj poništiti idućih dana kada će razmatrati sve buduće opcije

Šef SDP-a kazao je kako je jasno da su Predsjednica, premijer i ministar obrane bili upozoreni na vrijeme te su "lagali da non-paper ne postoji".

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

"Obrambena sposobnost Hrvatske dovedena je u pitanje i netko mora odgovarati. SDP će tražiti plenarnu raspravu o ovoj temi", kazao je Bernardić.

SDP-ovac Franko Vidović kazao je da je cijeli postupak bio netransparentan. 

"Forsiranjem izraelske ponude ugrožena je sigurnost Hrvatske. Izraelci nemaju nikakvu odgovornost za odabir ponuda koji je izvršilo hrvatsko povjerenstvo. Država Izrael nema nikakvu odgovornost", rekao je Vidović. 

Bernardić se osvrnuo i na situaciju s INA-om te pozvao premijera da odgovori je li zatvaranje rafinerije u Sisku posljedica njegova dogovora s Viktorom Orbanom. 

"Ovdje se radi o izdaji nacionalnih interesa", ustvrdio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a iskoristio je priliku i kako bi prokomentirao neustavnu proslavu dana Republike Srpske.

"Toliko o brizi za cjelovitosti BiH. Na proslavi je bio predsjednik HDZ-a BiH", rekao je Bernardić. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene