Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP ustraje

Bernardić: ''Ako krene uvođenje novih nameta za poljoprivredu tražit ćemo ostavku ministra Tolušića''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP ustraje u traženju ostavke ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Simbolično, iz bivše županije ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Virovitičko-podravske, lider SDP-a Davor Bernardić uputio mu je kritiku i iznio svoje prijedloge kako da se pomogne poljoprivrednicima koji su, kako kaže, na koljenima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Tomislav Tolušić - 2 VIŠE KAZNENIH DJELA MUP i Ured europskog tužitelja objavili do zadnjeg detalja za što sve sumnjiče Tomislava Tolušića

Tolušić je, kaže Bernardić, svojim pravilnikom ugrozio hrvatski izvoz i pokušava uvesti novi namet kroz obvezno članstvo u poljoprivrednoj komori. SDP je krenuo s osnivanjem poljoprivrednih savjeta u svakoj županiji.

''Apsolutno da ćemo ako krenu na uvođenje novih nameta tražiti ostavku ministra Tolušića, jer to je jedini odgovoran potez. Ono što svi zajedno želimo postići kroz limitiranje iznosa poticaja, kroz snižavanje PDV-a i kroz burzu poljoprivrednih proizvoda želimo osigurati konkurentnost i jaču rezistentnost hrvatske poljoprivrede'', rekao je Bernardić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene