Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preokret

Dario Juričan ipak smije biti Milan Bandić, Upravni sud donio rješenje: Nitko nema ekskluzivno pravo na to ime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dario Juričan sazvao je konferenciju za medije na kojoj je objavio da se ipak smije zvati Milan Bandić.

Dario Juričan, redatelj i mogući predsjednički kandidat koji programom jamči "korupciju svima, ne samo njima", u utorak je objavio da ipak smije promijeniti ime.  

Pročitajte i ovo Kandidati na predsjedničkim izborima Glasanje u dijaspori Ovaj kandidat prvi je u Rumunjskoj! Pokorio i Indoneziju Dario Juričan Nakon izlaznih anketa Juričan najavio daljnje planove i zahvalio glasačima: "Kriminalci, hvala! Uzet ću Zagrebački holding!"

Na konferenciji je pokazao je rješenje Upravnog suda.

"Promjenom imena Darija Juričana u Milan Bandić ne ugrožavaju se prava i slobode drugih ljudi, pravni poredak i javni moral, jer samo ime Milan Bandić nema nikakvih negativnih konotacija te postoje i druge osobe u Republici Hrvatskoj koje se tako zovu, pa zainteresirana osoba Milan Bandić iz Zagreba nema ekluzivno pravo na to ime", stoji u rješenju Upravnog suda. 

Gradonačelnik Bandić u žalbi je naveo da je cijeli postupak promjene osobnog imena izvrgnuo ruglu jer institut ne postoji radi ismijavanja, vrijeđanja i ugrožavanja prava i slobode drugih ljudi. Istaknuo je i da je promjena imena u konkretnom slučaju bila zatražena upravo u namjeri zadiranja u interese i prava druge osobe, tj. njega kao gradonačelnika grada Zagreba jer se radi o igrokazu tužitelja kojim promovira sebe i svoj rad

"Ime mi je oteto"

"Cijelo vrijeme sam tvrdio da mi je ime oteto, to sada i stoji u presudi. Ako Milan Bandić misli da je jači od zakona, neka razmisli i drugi put. U gradu je novi gazda i ima mjesta samo za jednog od nas. Moja kampanja dobit će novi zamah", rekao je Juričan/Bandić za 24sata.

Nada se da će se pod imenom Milan Bandić natjecati na predsjedničkim izborima te da će do 3. prosinca uspjeti skupiti 10.000 potpisa. 

Nakon što je Juričan u svibnju promijenio ime u Milan Bandić, gradski je ured odluku poništio. Ministarstvo uprave dopustilo mu je da se preimenuje. Gradonačelnik Bandić prezrivo je komentirao Juričanovu promjenu imena, ali se ipak predomislio, pa je Ministarstvo poništilo odluku po kojoj se Juričan smije zvati Milan Bandić. Upravni sud sada je poništio tu posljednju odluku Ministarstvu uprave.

Današnju konferenciju imat će u odvjetničkom uredu Ljiljane Maravić Pirš. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene