Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepravomoćno

Bivša djelatnica HAC-a koja je pijana usmrtila studenticu osuđena na 10 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Splitu danas je Ivanu Tenu Gotovac Soldić (39), bivšu djelatnicu HAC-a koja je 23. listopada prošle godine autom usmrtila Mariju Ćorić (19) u Splitu nepravomoćno osudio na 10 godina zatvora.

Podsjetimo, Ivana Tena Gotovac Soldić u ponedjeljak je na sudu priznala da je vozila pod utjecajem alkohola te da je usmrtila studenticu, ali je također rekla da se ne osjeća krivom prema točki optužnice u kojoj se navodi da je pobjegla s mjesta nesreće.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a Prometna nesreća - 2 Vozač u bolnici Kolege u šoku nakon smrti radnika HAC-a: "Ljudi, koncentrirajte se, pazimo jedni na druge"

Sud je Gotovac Soldić zabranio upravljanje motornim vozilima doživotno. Morat će platiti i 28.407 kuna troškova. Kao olakotna okolnost uzeta je činjenica što je priznala krivnju u dijelu optužnice, majka je dvoje djece, a dosad nije kažnjavana.

Ivana Tena Gotovac Soldić 23. listopada prošle je godine u blizini splitske bolnice pod utjecajem alkohola izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula studentica Marija Ćorić iz Čapljine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene