Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok za dostavu 8. ožujka

Nema odluke o smjeni ravnateljice zadarskog Centra, traže se dodatna objašnjenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru danas je nastavilo s raspravom o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul, čiju je smjenu zbog tragičnog događaja na Pagu predložila resorna ministrica Nada Murganić. Odluka nije donesena jer su od ravnateljice zatražena dodatna objašnjenja.

Sastanak je održan jučer, no nastavio se i danas nakon što članovi vijeća prouče izvješća o provedenom nadzoru nad radom Centra.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Polaganje vijenaca - Maslenica - 4 UOČI OBLJETNICE Plenković obišao Maslenicu i položio vijenac, susreo se i s Gotovinom: ''Imamo Hrvatsku kakvu su željele generacije Hrvata''

"Raspravili smo izvješće i tražili smo od ravnateljice pisano pojašnjenje o nekim točkama nalaza kako bismo mogli odlučivati. Rok za dostavu pojašnjenja je petak, 8. ožujka. Nakon što zaprimimo pisano pojašnjenje, zakazat ćemo novu sjednicu", pojašnjava predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković.

Potvrdila je da ravnateljici mandat ističe 16. ožujka te da se jedina javila na natječaj, dok, kaže, o sadržaju samog izvještaja ne može govoriti jer nije za javnost.

Djelatnici centra, kao i jučer, u znak podrške uoči sastanka izašli su pred zgradu Centra u znak podrške ravnateljici te poručili kako se bore s nedovoljnim brojem zaposlenika. 

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić ponovila je kako je smjenu šefice Centra za socijalnu skrb u Zadru predložila nakon provedenog nadzora.

"Predložila sam smjenu na osnovu uvida nadzora, upravnog nadzora koji je u nadležnosti ministarstva. Prepoznala sam određene propuste u radu za koje je odgovorna ravnateljica čije sam razrješenje predložila Upravnom vijeću. Oni cijeli postupak provode u skladu sa zakonom, upoznat će se s nalazom i mišljenjem upravnog nadzora i to će omogućiti da i ravnateljica ima uvid u nalaz te da se očituje pisanim putem. Izuzetno nam je važno da proces bude u skladu s propisima i korektan prema ravnateljici i Upravnom vijeću", kazala je Murganić.

Podsjetimo, nakon što je otkriveno da su otac i majka djece koju je otac prošli tjedan na Pagu bacio s balkona već bili osuđivani zbog zanemarivanja djece, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić jučer je kazao kako je 2014. prijedlog Centra za socijalnu skrb o oduzimanju djece roditeljima povučen na zahtjev samog Centra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene