Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabava za naciju

ŠTO JE BILO PRIJE - CESTA ILI DALEKOVOD? Pogledajte najnoviji hrvatski infrastrukturni hit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalekovod koji se nalazi nasred ceste najnoviji je infrastrukturni hit.

Maštovita prometna rješenja uvijek zabavljaju naciju. Pa smo već imali tunele, ceste i mostove koji ne vode nikamo. Najnoviji infrastrukturni hit je dalekovod nasred ceste. Pa smo pronašli i stupove usred parkirnih mjesta i biciklističkih staza, pa i pješački prijelaz pred kukuruzištem.

Što je bilo prije, cesta ili dalekovod?

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Ilustracija Tragedija kod Zadra Prevrnuo se motokultivator s prikolicom, poginula žena: Policija prijavila muškarca (75), objavljeni detalji

''Vidim da sve smeta ovaj stup delekovoda koji je još uvijek u pojasu ceste, morate znati da se mi više nismo mogli izmaknuti sa cestom zbog određenog kanala, zbog potoka koji je tu. Ukoliko će smetati on će se čak i ukloniti'', rekao nam je o stupu Željko Funtek, načelnik Općine Brckovljani.

Ukoliko slučajno nekome na cesti bude smetao dalekovod, uklanjanje će platiti sretni investitor koji zakupi poslovnu zonu kraj ceste.

To nije sve

Izvrsno infrastrukturno rješenje i u centru Zagreba. Usred parkirnog mjesta - stup. Tko hoće parkirati, neka se doveze iz parka. Ili kad god se automobil uključuje u promet s njive, neka obvezno zastane ispred zebre. A jednu banderu mnogi su Bjelovarčani vidjeli izbliza.

''Možda da su postavili tu desno, ne baš u sredinu'', kaže o banderi Matija Tomšić iz Bjelovara.

A tu je i priča o mostu preko kojeg ne može traktor.

''Možda nisu imali novaca da ovo asfaltiraju, betoniraju'', priča o spornom mostu Danijel Marazović iz Švice.

''Imam 15 hektara njive i moram 30 kilometara kružit okolo zbog toga što ovaj most nije dovršen'', kaže Alen Nikšić.

A kako izgleda kad se spoje maštovita infrastrukturna rješenja s maštovitim idejnim rješenjima, pogledajte u priloženom videu.
 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene