Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne možete ni zamisliti što je sve dolje'

Čišćenje Mrežnice - U samo 45 minuta ronioci su izvukli više od 1250 kilograma raznog otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo čišćenje Mrežnice na redu je za godinu dana, a do tada jedino ostaje - da proradi i svijest onih koji nebrigom onečišćuju hrvatske rijeke.

Mrežnica slovi kao jedna od čišćih rijeka. No, 150 ronilaca uvjerilo se da i nije baš tako. Potopljeni brod, dijelovi automobila - tek su dio onog što su pronašli u Mrežnici u duljini od 450 metara, ili da budemo precizni 1.250 kilograma otpada.

Pročitajte i ovo Mrežnica - 2 Postupak u tijeku Smaragdna rijeka koja oduševljava mnoge napokon bi mogla biti zaštićena: "Često ni ne shvaćamo koliko je lijepa" Prijateljice iz Slovenije očistile plažu na Pagu - 8 Svašta su pronašle Prijateljice iz Slovenije došle na Pag na odmor pa počistile plažu od smeća: "Da smo imale 10 vreća, sve bismo napunile"

Iz svih krajeva Hrvatske više od 150 ronilaca s velikim očekivanjima stiglo je na rijeku Mrežnicu. Davor Ostrman već desetu godinu sudjeluje u čišćenju Mrežnice. 'To što mi možemo vidjeti dolje, ne možete ni zamisliti - od bicikala, bijele tehnike, pa nažalost još u ovim krajevima minsko eksplozivnih stvari tako da stvarno raznoliko', rekao je Davor Ostrman.

U samo 45 minuta ronioci su izvukli više od 1250 kilograma raznog otpada. Svatko se pohvalio pronađenim bizarnim predmetima na dnu rijeke. 'Dosta guma, dosta kanti starih flaša razbijenih', rekao je Vlado Štefanac iz Karlovca.

Projekt dugoreškog ronilačkog kluba ove godine ima i humanitarni karakter. 'Sabiremo novac za fond za obnovu vukovarskog vodotornja tako da sva količina izvađenog otpada će biti izvađena i za svaku izvađenu kilu otpada će naš klub doznačiti kunu', rekao je Nikica Spudić, tajnik RK Vodomor Duga Resa.

Novo čišćenje Mrežnice na redu je za godinu dana, a do tada jedino ostaje - da proradi i svijest onih koji nebrigom onečišćuju hrvatske rijeke.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene