Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Migranti zatražili azil

Intenzivno se traga za krijumčarem migranata, četvero djece iz kombija su dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i dalje intenzivno traga za krijumčarem koji je u nedjelju, bježeći od policije kombijem s jedanaestero migranata, sletio u rijeku Kupu u Slatini Pokupskoj.

U slijetanju kombija u Kupu se jedna žena utopila. Preostalih desetero migranata je spašeno. Svi migranti zatražili su azil u Hrvatskoj. Od deset migranata, petero je već prebačeno u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, a petero se još nalazi u sisačkoj Općoj bolnici dr. Ive Pedišića.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Granična policija - 5 Uhvaćeni na granici Usred noći pokušali ući u Hrvatsku: Policija uhitila krijumčara koji je bez vozačke vozio kombi pun migranata

U nedjelju navečer je policija na graničnom prijelazu Bajakovo uhitila tri osobe koju dovode u vezu s krijumčarem. U tijeku je kriminalističko istraživanje cijelog događaja.

"Oni zatečeni na prijelazu Bajakovo prilikom redovnog pregleda autobusne linije, dovode se u sumnju počinjena kaznenih dijela na štetu migranata. Nalaze se u Policijskoj upravi i kriminalističko istraživanje je u tijeku", kazao je Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU Sisačko-Moslavačke. Kako je rekao Kačmarčik, sve raspoložive policijske snage - pripadnici interventne, specijalne, granične i kriminalističke policije su i nadalje na terenu, a u potrazi im pomažu helikopteri i potražni psi.

Posljednje informacije iz sisačke Opće bolnice govore kako se migranti kojima je ukazana liječnička pomoć nalaze u dobrom stanju, posljednji nalazi su im dobri te će tijekom dana biti otpušteni iz bolnice. Nakon što napuste sisačku bolnicu i oni će biti prebačeni u zagrebačko prihvatilište za tražitelje azila. Za migrante je ustanovljeno da su dvojica državljani Irana, a ostali su državljani Afganistana.

"Djeci su učinjeni nalazi krvi, slikovne pretrage, rengen, pregledi kirurga... Nakon toga su djeca rehidrirana, davana im je tekućina i hrana, okupana su, opservirana tijekom dana i danas su dobro", kazala je Ivana Lerotić Marić, pedijatrica u Općoj Bolnici "dr. Ivo Pedišić" u Sisku. Kao što je poznato u kombiju je, u namjeri da spasi svoju djecu, poginula žena koju se, nažalost, nije uspjelo reanimirati. Njezin suprug i dvoje djece nalaze se zajedno u sisačkoj bolnici.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene