Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Migranti zatražili azil

Intenzivno se traga za krijumčarem migranata, četvero djece iz kombija su dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i dalje intenzivno traga za krijumčarem koji je u nedjelju, bježeći od policije kombijem s jedanaestero migranata, sletio u rijeku Kupu u Slatini Pokupskoj.

U slijetanju kombija u Kupu se jedna žena utopila. Preostalih desetero migranata je spašeno. Svi migranti zatražili su azil u Hrvatskoj. Od deset migranata, petero je već prebačeno u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, a petero se još nalazi u sisačkoj Općoj bolnici dr. Ive Pedišića.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Granična policija - 5 Uhvaćeni na granici Usred noći pokušali ući u Hrvatsku: Policija uhitila krijumčara koji je bez vozačke vozio kombi pun migranata

U nedjelju navečer je policija na graničnom prijelazu Bajakovo uhitila tri osobe koju dovode u vezu s krijumčarem. U tijeku je kriminalističko istraživanje cijelog događaja.

"Oni zatečeni na prijelazu Bajakovo prilikom redovnog pregleda autobusne linije, dovode se u sumnju počinjena kaznenih dijela na štetu migranata. Nalaze se u Policijskoj upravi i kriminalističko istraživanje je u tijeku", kazao je Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU Sisačko-Moslavačke. Kako je rekao Kačmarčik, sve raspoložive policijske snage - pripadnici interventne, specijalne, granične i kriminalističke policije su i nadalje na terenu, a u potrazi im pomažu helikopteri i potražni psi.

Posljednje informacije iz sisačke Opće bolnice govore kako se migranti kojima je ukazana liječnička pomoć nalaze u dobrom stanju, posljednji nalazi su im dobri te će tijekom dana biti otpušteni iz bolnice. Nakon što napuste sisačku bolnicu i oni će biti prebačeni u zagrebačko prihvatilište za tražitelje azila. Za migrante je ustanovljeno da su dvojica državljani Irana, a ostali su državljani Afganistana.

"Djeci su učinjeni nalazi krvi, slikovne pretrage, rengen, pregledi kirurga... Nakon toga su djeca rehidrirana, davana im je tekućina i hrana, okupana su, opservirana tijekom dana i danas su dobro", kazala je Ivana Lerotić Marić, pedijatrica u Općoj Bolnici "dr. Ivo Pedišić" u Sisku. Kao što je poznato u kombiju je, u namjeri da spasi svoju djecu, poginula žena koju se, nažalost, nije uspjelo reanimirati. Njezin suprug i dvoje djece nalaze se zajedno u sisačkoj bolnici.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene