Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ NIJE POD KONTROLOM

Vjetar rasplamsao požar kod Muća: U pomoć vatrogascima ponovo stigle zračne snage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne protupožarne snage drugi dan zaredom sudjeluju u gašenju požara kod Muća. Požar se reaktivirao u petak iza 13 sati.

Dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u petak u gašenje požarišta Ramljane kod Muća u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Kanader novi prototip aviona Hrvatska kupuje dva nova kanadera za 105 milijuna eura, ali nas to neće koštati ni centa

Požar kod Muća se reaktivirao iza 13 sati zbog vjetra. Na terenu je 60 vatrogasaca, a gori borova šuma”, kazao nam je zapovjednik DVD-a Muć Božo Delić.

Zračne snage su na požarištu kod Muća tijekom jučerašnjeg dana djelovale s pet protupožarnih aviona, pri čemu su izbacile više od 300 tona vode ostvarivši oko 16 sati naleta.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno, 9. srpnja 2020. godine zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju pet požara (četiri u Splitsko-dalmatinskoj i jedan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji).

Sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 35 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 1400 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B", bio je angažiran četiri puta, naveli su u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene