Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud ukinuo istražni zatvor

Ivica Todorić napušta Remetinec i danas izlazi na slobodu: "Pet dana su prijatelji skupljali novac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak je položio jamčevinu od 7,5 milijuna kuna. Na ročištu mu je ukinut istražni zatvor te nakon što se razduži u Remetincu, izlazi na slobodu.

Ivica Todorić danas izlazi na slobodu. Odlučeno je to na ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje

"Sudac je ukinuo istražni zatvor. Jamčevina je stigla, određene su mjere opreza. Todorić je obećao da neće napuštati Zagreb. Očekujemo da će danas  izačina slobodu. Pet dana su prijatelji skupljali novac", kazala je nakon ročišta njegova odvjetnica Jadranka Sloković

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić je pak pojasnio uvjete pod kojima Todorić izlazi na slobodu.

"Morao dati obećanje da se neće kriti, da će se odazivati na sudske pozive te je upozoren da ako prekrši mjere opreza, jamstvo će pripasti državi, a protiv njega može biti određen istražni zatvor. Određene su mu i mjere zabrane napuštanja boravišta. Ne smije napuštati područje Zagreba bez odobrenja suda, a preuzeta je i njegova putovnica koja će biti pohranjena na sudu. Ne postoji mjera opreza obaveze javljanja nadženoj policijskoj postaji", kazao je Devčić.

Na pitanje zna li se tko je uplatio milijun eura jamčevine, Devčić je poručio kako je to sudu naravno poznato, ali nije želio otkriti o kome je riječ te je li jamčevinu uplatila jedna ili više osoba.

Prodanović: "Novac je uplaćen, to je sve što znam"

Uoči ročišta na sud je stigla potvda banke da je novac za jamčevinu uplaćen, što je Devčić potvrdio za portal DNEVNIK.hr 

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić oko 15 sati stigao je na ročište na kojem je Sud odlučio o njegovom puštanju na slobodu. Todorić je obećao da će se pridržavati uvjeta slobode. Uz jamstvo su određene i mjere opreza: zabrana napuštanja boravišta, odnosno Zagreba i privremeno oduzimanje putovnice.

Todorićev odvjetnik Čedo Prodanović uoči ročišta je novinarima potvrdio kako je novac za jamčevinu uplaćen.

"Uplaćen je, to je sve što znam", kazao je .

Na pitanje o čijem je novcu riječ budući da je prethodno govorio kako novca za jamčevinu nema, samo je kratko odgovorio: "Ne znam, nisam ga ja tražio".

Sloković: "Novac su prikupili prijatelji"

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je pak kako su novac prikupili prijatelji. 

Podjsetimo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prošloga je tjedna preinačilo odluku suca istrage u dijelu koji se odnosi na jamstvo. Uz jamčevinu od 7 i pol milijuna kuna Ivica Todorić mogao bi izaći iz istražnog zatvora. Njegovi odvjetnici tvrdili su da Todorić nema toliko novca i da su računali da će problem ''premostiti'' nekretninama, ali u međuvremenu su ipak uspjeli prikupiti milijun eura. Na pitanje novinara ima li Todorić prijatelja koji bi mu mogli pomoći prikupiti novac, odvjetnik Čedo Prodanović rekao je da ima prijatelje, ali da se radi o velikom novcu.

Todorić je sa sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz koncerna. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. (L.R., Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene