Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna saborska sjednica

SDP napustio saborsku sjednicu, Jovanović HDZ-ovcima: ''Sramotite sami sebe zbog foteljice''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burno je počela saborska rasprava o Državnom inspektoratu. SDP-ovac Gordan Maras zaradio je dvije opomene, pa do kraja dana ne smije govoriti.

Gordan Maras upozorio je da se donosi lex fotelja, odnosno lex Mikulić, lex uhljeb i lex funkcija. Oporba je tražila pojedinačnu raspravu o svakom zakonu, a usprotivila se objedinjenoj raspravi.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?

''Ako nema vremena za pojedinačnu raspravu, nemojmo imati stanku od 15. prosinca, nemojte Sabor podređivati HDZ-u i Andriji Mikuliću'', rekao je Maras.

I Most se usprotivio objedinjenoj raspravi, naglasivši da se jednom čovjeku daju faraonske ovlasti.

Ručnim glasanjem potvrđena je objedinjena rasprava o 33 točke.

Oporbeni zastupnici iz klupa su dobacivali da nema kvoruma, tražili brojanje zastupnika i usprotivili se ručnom glasanju. Stalno javljanje za riječ oporbenih zastupnika izbacilo je iz takta predsjedavajućeg Željka Reinera.

Dao je opomenu Mostovu zastupniku Miri Bulju koji se javio za povredu Poslovnika, a Marasu je udijelio čak dvije, što znači da do kraja dana u Saboru ne smije govoriti.

''Polako, smirite se malo, što ste nervozni, pa sve ćete izglasati, sve možete što je u interesu HDZ-a, baš vas briga za interes Sabora i građana, bitno da se izglasa lex Mikulić i da čovjek sjedne u foteljicu. Sramotite sami sebe i Sabor. '', rekao je SDP-ovac Željko Jovanović i zatražio stanku.

Nakon stanke Gordan Maras je izvijestio da SDP neće sudjelovati u raspravi o Državnom inspektoratu.

HDZ-ov Andrija Mikulić osvrnuo se na raspravu o Državnom inspektoratu, kao i spekulacije da je on kandidat za glavnog državnog inspektora. "To je puno prerano, na hipotetska pitanja nisam nikad odgovarao, pa ne namjeravam ni danas", poručio je Mikulić.

Aktualno Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur +0 Anka Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Hrvatska Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' 1/5 >>

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene