Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđen i strojovođa

Brzi vlak naletio na kamion kod Vrbovca, više osoba ozlijeđeno. Na istoj pruzi prije dva dana vlak iskočio iz tračnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U željezničkoj nesreći nedaleko od Vrbovca više je osoba ozlijeđeno, a među njima je i strojovođa.

Brzi putnički vlak u utorak oko 13:40 naletio je na kamion na pružnom prijelazu kod mjesta Gradec, nedaleko od Vrbovca, doznaje se iz Policijske uprave zagrebačke. 

Pročitajte i ovo HDZ-ov kamion - 2 PARLAMENTARNI IZBORI VIDEO Pogledajte HDZ-ov kamion za kampanju: "Jako zgodno" Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Iz HŽ-a doznajemo kako je u nesreći ozlijeđen strojovođa, a prema prvim informacijama u nesreći je ozlijeđeno više osoba.

"U 13.44 sati između kolodvora Vrbovec i Križevci, na željezničko-cestovnom prijelazu naziva „Potočec“ u Gradecu, obilježenom svjetlosno-zvučnom signalizacijom, cestovno vozilo kamion se nije zaustavilo na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletjelo pod putnički vlak broj 973. Željezničko-cestovni prijelaz je bio ispravan i u funkciji. Prema prvim informacijama u nesreći su lakše ozlijeđene dvije osobe. Policijski očevid je u tijeku te je pruga zatvorena za promet. U tijeku je organizacija prijevoza putnika", poručuju iz HŽ-a.

Jedna od putnica u vlaku za 24sata je opisala dramu te rekla kako je se osjetila jaki trzaj te da je jedno dijete pri udaru palo na pod. Dodala je kako je vidjela da je strojovođa ozlijeđen i da mu je krvava ruka. 

Riječ je o vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb – Osijek, a željeznički promet prugom Vrbovec – Križevci trenutačno je u prekidu.

Podsjetimo, na istoj pruzi samo 15-ak kilometara dalje u nedjelju je iz tračnica iskočio brzi vlak koji je pritom značajno oštećen. U trenutku iskakanja, oko 7:30, u vlaku je bilo 68 putnika, od kojih nitko nije ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno da je uzrok nesreće bila tračnica ostavljena na pruzi.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene