Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jačanje odnosa

Najmlađi kraljičin sin, britanski princ Edward stigao u dvodnevni posjet Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski princ Edward, najmlađi sin kraljice Elizabete, u četvrtak je sletio u Split, gdje će boraviti u dvodnevnom posjetu s ciljem jačanjem hrvatsko-britanskih odnosa.

Posjeti članova britanske kraljevske obitelji, pa i tako 55-godišnjeg Edwarda, organiziraju se na preporuku britanskog ministarstva vanjskih poslova kako bi se naglasila važnost odnosa sa zemljom koju se posjećuje. Pripadnici kraljevske obitelji smatraju se veleposlanicima Ujedinjenog Kraljevstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

Edward, najmlađe dijete i treći Elizabetin sin, zaštitnik je i podrška nizu institucija i dobrotvornih organizacija, većinom onih koje pružaju podršku mladim ljudima. Podržava nekoliko umjetničkih organizacija, a predstavlja i podržava britanske oružane snage.

Princ, jedanaesti u redu za britanski tron, nakon dolaska u splitsku zračnu uputio se prema Dioklecijanovoj palači, simbolu veze Velike Britanije i Hrvatske, koju je u 1757. posjetio veliki škotski arhitekt Robert Adam, napisao knjigu o njoj i u njezinoj arhitekturi pronašao inspiraciju za svoj neoklasicistički rad. Originalna kopija knjige čuva se u Muzeju Grada Splita.

Edward će tijekom svog prvog službenog posjeta Splitu u četvrtak posjetiti i razarač britanske kraljevske mornarice HMS Duncan koji je parkiran u splitskoj luci, pri čemu će mu se pridružiti predstavnici hrvatske vlade i oružanih snaga.

U petak će posjetiti Galeriju Meštrović i Prvu gimnaziju, koja već 25 godina surađuje s Aston Collegeom u Doveru, a potom će otvoriti ured britanske tvrtke za dizajn brodova ICE Marine Design te se sastati s profesorom Miroslavom Radmanom, koji znanstveno surađuje sa sveučilištem u Cambridgeu. (Hina)

Aktualno ''Masaža s ručnim pola sata 300, masaža body to body pola sata 400'': Provjereno razotkrilo što se krije iza ''salona za masažu'', policija potvrdila Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 9 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 9 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 11 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 11 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 10 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 10 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 6 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 6 Foto: Provjereno +5 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 3 Hrvatska ''Masaža s ručnim pola sata 300, masaža body to body pola sata 400'': Provjereno razotkrilo što se krije iza ''salona za masažu'', policija potvrdila 1/11 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene