Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mamac za turiste

I dalje su hit destinacija na Jadranu: Od golfa do safarija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da su Brijuni hit destinacija za turiste pokazuju i brojevi. Ove je godine otok posjetilo pet posto više turista nego prošle godine.

Nacionalni park Brijuni vrlo je popularno odredište među domaćim i stranim gostima. Ove godine broj dolazaka i noćenja na otoku porastao je za pet posto. Ekipa Nove TV na otoku je provela dan i uvjerila se da, osim lijepih plaža i čistog mora, ovaj otok ima štošta u svojoj ponudi.

Pročitajte i ovo PR Oglas Koja znanja i tehnologije već ove sezone mogu osigurati veću kvalitetu usluge i prihode vlasnicima obiteljskog smještaja? Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja

Bez obzira na cijenu karte, brod koji vozi od Fažane do Brijuna cijelog je dana pun posjetitelja. Osvježenje je najlakše odmah potražiti na nekoj od brijunskih plaža.

Da su Brijuni hit destinacija za turiste pokazuju i brojevi. Ove je godine otok posjetilo pet posto više turista nego prošle godine.

"Ostvareno je više od 20 tisuća noćenja i preko 100 tisuća posjetitelja koji nam dolaze najviše iz njemačkog govornog područja", rekla je glasnogovornica NP Brijuni, Maja Bizjak.

Smještajnih kapaciteta moglo bi biti više. Mnogo je objekata u vrlo lošem stanju i ne koriste se zbog čega su u planu nova ulaganja.

"Riječ je o dva projekta ukupne vrijednosti od 42 milijuna kuna. Drugi je manji projekt, od staze vidikovaca oko 648 tisuća kuna", rekla je Bizjak.

Raznovrsna ponuda: Od golfa do safarija

Ne nude Brijuni samo plaže. Tu je i golf, atraktivan zbog činjenice da se igra uz more, u netaknutoj prirodi nacionalnog parka.

Posjetitelji Brijuna svakako neće zaobići safari s egzotičnim životinjama poput zebre ili noja, a nezaobilazna je i slonica Lanka. Ona je posljednja od pet slonova koji su ikad boravili na Brijunima, a dar je Indire Gandi Josipu Brozu.

Jedna od najpoznatijih životinja na otoku je i ovaj simpatični papagaj. Titov Koki ovdje je više od 30 godina.

Ovaj otok ima povijest stariju od Tita. Jedna od atrakcija jest i dinosaurova plaža s navodnim otiscima dinosaurovih stopa, a i maslina stara 1600 godina.

U prvom stoljeću prije Krista ovdje je sagrađena vila koja je nešto kasnije postala pravo naselje. Posljednji tragovi života u ovom kastrumu datiraju još iz mletačkog razdoblja.

Uz stari kastrum skrila se i Bijela Vila. Josip Broz Tito u njoj je primao brojne poznate osobe. I danas je dobro čuvana i u nju se ne može ući.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene