Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražio 3500 kuna

Odbijen Bunjčev zahtjev da mu država isplati naočale razbijene u deložaciji: ''Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši Živozidaš Branimir Bunjac od države je pokušao naplatiti naočale koje su mu potrgane tijekom jedne deložacije.

Branimir Bunjac od Republike Hrvatske tražio je 3500 kuna, koliko su stajale potrgane naočale Dolce & Gabbana koje mu je uništio jedan od policajaca tijekom deložacije u Zagrebu 2017. godine.

Sud je odbio Bunjčev tužbeni zahtjev te mu naredio plaćanje 2125 kuna parničnog troška državi.

''Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise kad sam tražio da se napravi zapisnik o šteti. Moja savjest je sto posto čista. Pa nisam si sam uništio dioptrijske naočale. Jer ja bez njih ništa ne vidim, imam pogled k’o u magli. Za sud nisam, nažalost, bio dovoljno dobar u dokazivanju. Prvostupanjski sud sam izgubio, a kako država štiti policiju, nisam se žalio na presudu, tako da nikad nećemo saznati bi li bilo presuđeno u moju korist. Jel’ mi žao što sam aktivno sudjelovao u toj deložaciji i općenito u deložacijama? Ne, jer sam sudjelovao u nečem pravednom. Beskućništvo je jedan od najstrašnijih problema na kugli zemaljskoj'', rekao je za Jutarnji presudu Bunjac komentiravši ovaj slučaj.

Tijekom deložacije jedne obitelji u zagrebačkoj četvrti Črnomerac, 6. lipnja 2017., deložaciju su otežavali 70-ak pripadnika Živog zida. Međusobno su se držali za ruke čime su onemogućavali ulazak ovršitelja u zgradu. Kako su se oglušili na policijska upozorenja i naredbe, policajci su ih odvodili u “marice” uz uporabu sredstava prisile.

Pročitajte i ovo Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Kaos u Živom zidu Bunjac: "Ne zamjeram si ništa. Otrežnjenje je bilo bolno, ali vratit ćemo se još jači!"

Pročitajte i ovo Auto Branimira Bunjca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kaže da mu je to prva u životu Branimir Bunjac sudjelovao u prometnoj nesreći: "Kriv sam, oduzeo sam prednost. Ispričavam se svima"

Dva policajca Bunjca su primila s obje strane ispod pazuha za nadlaktice, a druga dva za noge.

Na policijskoj snimci vidi se da Bunjac ima dioptrijske naočale te prije nego što su ga policajci počeli nositi, govori im dok se opirući držao za noge drugih aktivista: “Ne mogu, to je moj narod”. Vidljivo je i da se Bunjčeva šaka nalazila ispred njegova lica te da nakon pokreta te šake na njegovu licu više naočala nema, pa se zaključuje da je Bunjac sam srušio naočale na koje je, pak, što je dalje vidljivo na snimci, stala policijska čizma.

Sud je mišljenja da u ovom slučaju “ne postoji protupravnost štetne radnje jer je uništenje Bunjčevih naočala koje je svojom cipelom zgazio netko od policijskih službenika posljedica zakonite primjene policijske ovlasti”.

Aktualno Ova fotografija upozorava na katastrofalno stanje u Sudanu, evo kako se i zašto počela širiti Nijansa plave koja se širi društvenim mrežama (Dnevnik.hr) Nijansa plave koja se širi društvenim mrežama (Dnevnik.hr) Sudan (Foto: AFP) - 12 Sudan (Foto: AFP) - 12 Foto: Afp Sudan (Foto: AFP) - 11 Sudan (Foto: AFP) - 11 Foto: Afp Sudan (Foto: AFP) - 10 Sudan (Foto: AFP) - 10 Foto: Afp Sudan (Foto: AFP) - 9 Sudan (Foto: AFP) - 9 Foto: Afp +7 Sudan (Foto: AFP) - 8 Svijet Ova fotografija upozorava na katastrofalno stanje u Sudanu, evo kako se i zašto počela širiti 1/13 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene