Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv premijeru Plenkoviću

Petrov traži ostavku: "Nemoguće je prijeći preko ignorancije i nečinjenja koje su za ministra zdravstva uobičajen način funkcioniranja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je u srijedu kako će njegova stranka, ako premijer Andrej Plenković ne smijeni ministra zdravstva Milana Kujundžića, zajedno s kolegama iz oporbe pokrenuti inicijativu za opoziv tog ministra zbog tragedije u Zaprešiću u kojoj je, dok je čekao na dolazak hitne pomoći, preminuo 21-godišnji Matteo Ružić.

"Svjesno se riskiralo da se u Zaprešiću, praktički u predgrađu Zagreba, dogodi smrt mladića nasred ulice zbog neorganizacije. Ne možemo okretati glavu, tvrditi da je sve i savršenom redu i da drugačije od ovoga ne može. Nužno je spoznati greške i propuste, te konkretnim potezima vratiti povjerenje građana u hrvatsko zdravstvo”, poručio je MOST-ov čelnik Božo Petrov na svom facebook profilu.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!" Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Mostova saborska zastupnica i predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja Linić u utorak je, podsjeća Petrov, poručila premijeru Andreju Plenkoviću da smijeni ministra zdravstva Milana Kujundžića.

"Nemoguće je prijeći preko ignorancije i nečinjenja koje su za ministra zdravstva uobičajen način funkcioniranja. Zato bi premijer Plenković morao racionalno sagledati nezavidnu situaciju u kojoj se hrvatsko zdravstvo nalazi i povući ključni potez. Ako u narednim danima premijer Plenković ne smijeni ministra zdravstva, Most će u dogovoru s kolegama iz oporbe započeti konzultacije kako bi pokrenuli inicijativu za opoziv u Hrvatskom saboru”, poručuje čelnik Mosta.

Petrov navodi i kako je niz konkretnih i ključnih problema ministar Milan Kujundžić propustio riješiti, dok je, kaže, reformu hitne pomoći koju su izradili stručnjaci u proljeće 2016. spremio u ladicu.

Naglasio je i kako položaj liječnika i medicinskih sestara također nije riješen, bolnički sustav nije reorganiziran.

"Upravo taj dio vapi za reorganizacijom jer je najveći potrošač u zdravstvenom sustavu. Liste čekanja, za pretrage su postale toliko obimne da se ne mogu ni kontrolirati", ističe Petrov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene