Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom tjedna i do 19 stupnjeva

Umjesto sve hladniji, prosinac je sve topliji: Što smo bliže Božiću, to je viša i temperatura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je za drugu polovicu prosinca iznadprosječno toplo, više ili manje oblačno, uz sunčana razdoblja. U kopnenom dijelu zemlje bit će desetak stupnjeva više od uobičajenih dnevnih maksimuma, a na moru i više.

U središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano i za doba godine dosta toplo. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 12 i 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Slika nije dostupna Netipično toplo za prosinac Pred početak zime stiže nam - zatopljenje: Temperature će na kopnu rasti i do 15 stupnjeva, uz more čak 18

U Slavoniji pretežno vedro, za sredinu prosinca toplo, iako još uvijek ne kao drugdje, ali bit će ugodno zbog sunca i temperature od 10 do 13 stupnjeva.

Gorska Hrvatska i sjeverni Jadran u ovakvim situacijama često budu najoblačniji dio zemlje, pa će i sutra tu biti promjenjivije, a moguće je i malo kiše, osobito u Gorskom kotaru te na riječkom području. Oko rijeke kiša bi lokalno mogla biti čak i jača. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti oko 15 stupnjeva, u gorju, barem 10.

U Dalmaciji većinom djelomice sunčano, povremeno uz povećanu naoblaku, ali ipak uglavnom suho. Umjereno i jako jugo jačat će, a uz južinu temperatura raste do 18 stupnjeva.

I u nastavku tjedna vrijeme će biti iznadprosječno toplo, na kopnu i djelomice sunčano. Postoje šanse i za malo kiše, no uglavnom je to rezervirano za gorje. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura će svih dana biti između 13 i 17 stupnjeva.

I na Jadranu toplo, od 14 do čak 19 stupnjeva. No tu će biti i nešto promjenjivije, osobito na sjevernom dijelu, gdje će povremeno pasti i malo kiše. U četvrtak će posvuda biti oblačnije uz mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Puhat će umjereno i jako jugo s olujnim udarima, a slabjet će u četvrtak. Uz južinu, tjedan će svakako obilježiti iznadprosječna toplina, a rjeđe oblaci i kiša.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene