Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BANKOVNI SUSTAV STABILAN

Vujčić potvrdio da je HNB napravio stres-test zbog Agrokora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, potvrdio da je napravljen stres-test bankovnog sustava zbog problema u Agrokoru koji je pokazao da je bankovni sustav i dalje stabilan.

Goruću temu Agrokor komentirao je i guverner HNB-a, Boris Vujčić na petom Liderovom susretu guvernera regije u Savudriji.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Ima i dobrih vijesti Guverner HNB-a upozorio na rizike u vezi rasta inflacije Slika nije dostupna "Uz male oscilacije" Guverner Vujčić otkrio po kojem ćemo tečaju vjerojatno mijenjati kune za euro kad uđemo u eurozonu

Sistemski rizici na ekonomiju prije svega, ističe, ovise o načinu na koji će se rješavati restrukturiranje tog poduzeća i njegovog duga.

Način na koji će se to događati i u kojoj mjeri odredit će, kaže, i posljedice za gospodarstvo. Za bankovni sustav pak ne vidi nikakav sustavni rizik.

"Radili smo testiranje bankovnog sustava na moguće posljedice problema s poduzećem i smanjivanja njihovih naplativih potraživanja. On je pokazao da je bankovni sustav stabilan i dalje", rekao je Vujčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene