Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni su Bolja Hrvatska

Zaigrani, aktivni i gromoglasni: Ovako pričaju priču o različitosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filmove kojima mijenjaju svijet oko sebe snimaju i junaci ovotjedne Bolje Hrvatske - udruga Zaigrani, aktivni i gromoglasni.

"Mi promičemo učenike koji su, na primjer, izostavljeni, koji su ili druge vjere ili druge nacionalnosti ili su sa hendikepom", objašnjava Lana Milković, učenica osmog razreda.  

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: dr. Luka Matak - 3 Bolja Hrvatska Mladi hrvatski doktor uvodi nove metode liječenja i niže svjetske uspjehe, a dosad je porodio oko 700 djece i - ima još velikih planova Borba protiv nasilja - 2 Nagrađena je Nina (14) se trudi promijeniti svijet nabolje: "Nema baš puno djece da tako razmišljaju"

U svojim filmovima pričaju njihove priče. Kako su u njihovoj školi učenici čiji su roditelji iz različitih zemalja, otišli su u njihove domove, pripremali indonezijska, poljska i ukrajinska jela i ispričali priču o različitosti.

Kroz 14 godina rada udruge medijske radionice je prošlo je dvjestotinjak djece. Teško je i nabrojati koliko su nagrada osvojili, od domaćih do inozemnih.

"Bitno nam je što su novčane zbog toga što možemo kupiti neki dio koji nam je potreban - mikrofon, slušalice što nam je potrebno dalje za snimanje", kaže Melita Horvatek Forjan, voditeljica udruge Zaigrani, aktivni i gromoglasni.

Priču o njima pogledajte u videoprilogu.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene