Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Profesor geografije sa svojim učenicima mijenja obrazovanje Afrike - ali i Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca prikupljaju školski pribor za djecu u Africi u školama od Slavonije preko Istre pa sve do Dalmacije. Lavinu dobrote pokrenuo je mladi profesor geografije Dejan Nemčić. On uskoro drugi put odlazi u Afriku na mjesec dana gdje će podijeliti prikupljene donacije i podučavati djecu. Dejan je naša Bolja Hrvatska.

"Olovke, bilježnice, šiljila, flomasteri, vodene boje,upravo je to ono što afričkoj djeci treba – školski pribor – jer je u Africi obrazovanje najvažnije", za ekipu Nove TV rekao je profesor geografije Dejan Nemčić.

Pročitajte i ovo Slon progoni vozilo s turistima tragedija Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije"

Dejan obrazovanje u Africi mijenja zajedno sa svojim učenicima koji punom parom prikupljaju pomoć za afričku djecu.

"Želim svoje učenike naučiti da uzmu probleme u svoje ruke, da danas sa mnom djeluju na globalnoj sceni, a sutra će na lokalnoj. Želim od njih napraviti uzorne građane", rekao je Nemčić.

Prošle je godine mjesec dana proveo u Africi podučavajući djecu. Pokrenuo je i akciju 'Jedan medo - jedan život' koja je spasila stotine života na tom kontinentu. Jedan medo koštao je pet kuna, a to je upravo onoliko koliko košta jedan lijek protiv malarije, objasnio je Nemčić.

Škola opremljena uz pomoć hrvatskih učenika

Ove godine sa svojim je učenicima otišao korak dalje. Uključili su se u gradnju škole u Tanzaniji. Ručno se izrađuju karte, crteži i ostale potrepštine koje će nakon otvaranja postati školskim priborom.

To će sve biti u toj školi. Jednom kada se škola otvori, tamo će biti radovi hrvatske djece, tako da ću napraviti i izložbu", rekao je Nemčić.

Kontinentima Dejanovi učenici doslovno putuju. O zemljama uče tako što im se putem Skypea uživo iz raznih zemalja na sat javljaju Dejanovi kolege, prijatelji i poznanici. Ali ono najvažnije, ovaj mladi profesor djecu uči da razmišljaju izvan kutije, da mijenjaju svijet oko sebe, budu mali - veliki ljudi. I to je ono što nose kroz cijeli život.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene