Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bloger Kontra mentaliteta

'Nije šala, tužit ću državu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme koje je prije nekoliko dana opharalo kontinentalnom Hrvatskom osjetio je i bloger Kontra mentaliteta.

Slijedom događaja došao sam do naslova – tužit ću državu, vrlo ozbiljno piše bloger Kontra mentaliteta.

'Prije dvije godine doživio sam upad u svoj podrum od strane carinske policije, porezne službe i djelatnika PU. Priča je završila financijskom kaznom po mome džepu, jer nisam bio registriran za proizvodnju alkoholnih pića, oduzeli mi 30 L rakije šljivovice.

Ok, kriv sam, platio sam. Registrirao sam se kao mali proizvođač jakih alkoholnih pića i uredno državi platio danak. Ove godine, kasni proljetni mraz je pokosio vinograd i šljivik. Kad se sve oporavilo i tri tjedna kasnilo s vegetacijom, došlo je nezapamćeno nevrijeme s olujnim vjetrom i 30 minuta tuče.

S naših lansirnih rampi za obranu od tuče nije ispaljena ni jedna raketa, danas sam saznao, prije dva dana su ispalili zadnje. Taj led od 27. lipnja 2016. ubrao je i zadnju šljivu i zadnji lucanj za sljedeću godinu. Nisam OPG, samo sam hobi vinogradar i voćar, ne živim od prodaje vine i rakije, sve za osobne potrebe. Štetu mi neće nitko priznati. Ni ne treba, stari ljudi kažu "Bog dao, Bog uzeo!" Rad je moje slobodno vrijeme i dok uživam u njemu, obrađivat ću ga. Troškovnik goriva, sredstava za špricanje i ostalih troškova, ne vodim. Kao što rekoh, u hobiju ne gledam računicu.

ALI, ako me je država mogla inspekcijski progoniti i kazniti. Sada ja tužim državu jer mene registriranog poreznog obveznika nije zaštitila, a što joj je bila dužnost prema Zakonu o sustavu obrane od tuče. Za mraz je ne mogu teretiti, ali zbog lansirnih rampi bez raketa, mogu.

Da ironija bude veća, rakete su danas stigle na skladište.

I kao vikend vinogradar i voćar, prema državi, mali proizvođač jakih alkoholnih pića, bio sam dužan ove godine platiti i ići na edukaciju o uporabi sredstava za zaštitu biljaka. I tu sam registriran. I, imali li država ikakvih obveza prema nama, malima?', pita se ovaj bloger.

Cijeli post i galeriju fotografija tučom uništenog voćnjaka i vinograda pogledajte na Blog.hr-u.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene