Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će vraćeni izbačeni dijelovi

Ministrica Divjak: Ne znam tko je autor Akcijskog plana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je kazala kako ćemo u rujnu imati novi Akcijski plan te najavila kako će u njega biti vraćeni svi izbačeni dijelovi.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je novinarima priznala i kako ne zna tko je autor nacrta Akcijskog plana za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

"Ne znam tko je autor nacrta Akcijskog plana, niti tko je radio na kojem dijelu Akcijskog plana. To mi nije poznato, jer autorstvo nije bilo navedeno", kazala je Divjak prije ulaska u Vladu.

Ipak, najavila je i kako ćemo u rujnu imati novi Akcijski plan te ustvrdila kako će u njega biti vraćeni svi izbačeni dijelovi, posebice oni koji se tiču manjinskih skupina poput djece Roma.

Na pitanje treba li istražiti tko je napravio propust Divjak je kazala kako nije ona ta koja treba istraživati.

"Na meni je da se provede cjelovita kurikularna reforma i da za obrazovanje i znanost potrošimo sredstva iz EU fondova. To je moja zadaća", kazala je Divjak.

Plenković dao punu potporu Dijani Vican

Premijer Andrej Plenković je izjavio kako očekuje da Posebno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije do 8. rujna konsenzualno donese prijedlog Akcijskog plana za provedbu Strategije te dao punu potporu voditeljici Povjerenstva, dekanici Zadarskog sveučilišta Dijani Vican.

Premijer je to rekao u uvodu sjednice Vlade, a u povodu sjednice Povjerenstva koja je pod njegovim predsjedanjem te sudjelovanje resorne ministrice Blaženke Divjak održana u Banskim dvorima prije dva dana.

Izvijestio je da su na sjednici vrlo precizno definirali zadaće članova povjerenstva. "Ono je, kao što znate, u pluralnom sastavu pod predsjedanjem rektorice zadarskog sveučilišta Dijane Vican koja uživa moju punu podršku i potporu u svemu što radi", rekao je premijer.

Očekuje da će Povjerenstvo do 8. rujna konsenzualno donijeti prijedlog Akcijskog plana "uz input svih drugih tijela državne uprave".

"Kako bismo dobili dokument koji će nam omogućiti daljnji rad na strategiji reforme odgoja i obrazovanja i ujedno omogućiti odgovarajuće privlačenje europskih sredstava", rekao je.

"Želim da u maksimalnoj koordinaciji ministrice (Divjak), moga Ureda i Posebnog stručnog povjerenstva iznađemo najbolje rješenje o temama o kojima je u Hrvatskoj potrebno čvrsto, jasno suglasje i na tome ću inzistirati jer je to politika naše Vlade", poručio je premijer. (S.D.M./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene