Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pruga zvana čežnja"

Nije moglo bez problema: Premijerna vožnja prvom prugom izgrađenom u posljednjih 50 godina umalo završila debaklom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 50 godina u Hrvatskoj je izgrađena nova "pruga zvana čežnja". No, prva vožnja nije prošla bez problema.

"Pruga zvana čežnja", od naselja Sveti Ivan Žabno do Gradeca, prva je dionica neke željezničke pruge izgrađene nakon 50 godina u Hrvatskoj. S bjelovarskog je kolodvora tako u nedjelju probno krenuo prvi vlak prema Zagrebu, a svečano puštanje u promet bit će održano u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pao s perona Nevjerojatan slučaj: Preko muškarca prešao vlak, on prošao - neokrznut Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće'

No, prva vožnja nije prošla bez problema - "zapela" je zbog tehničkog kvara nagibnog vlaka kojemu je trebalo desetak minuta da otklizi s kolodvora. Malo prije 11 sati vlak je krenuo s kolodvora pa se iznenada zaustavio par stotina metara nakon toga. Problem je ubrzo otklonjen i vlak je nastavio vožnju prema Zagrebu.

Nova željeznička pruga omogućit će lakše i brže putovanje na posao i u školu, a putovanje od Bjelovara do Zagreba trajat će sat vremena. Projekt vrijedan 30,1 milijuna eura sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i iz Kohezijskog fonda u iznosu od 85 %, a preostalih 15 posto financirano je nacionalnim sredstvima. Radovi su započeli u prosincu 2015.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene