Obavijesti Video Pretražite Navigacija
subvencijske prijevare

FOTO/VIDEO Bivši ministar Tolušić izašao iz Remetinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kojeg se tereti za subvencijske prevare i zloporabu položaja, u petak je pušten iz zatvora.

Bivši ministar Tomislav Tolušić danas je napustio istražni zatvor, koji mu je određen 8. srpnja. Sudac istrage je tada odlučio da postoji opasnost od utjecanja na svjedoke

Ured europskog javnog tužitelja ispitao je sve svjedoke pa više nije bilo potrebe da bivši ministar ostane u pritvoru.

Tolušića PNUSKOK, ali i Europski tužitelj, terete za kazneno djelo subvencijske prijevare te kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, i to u razdoblju od svibnja 2020. do ožujka 2022. godine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "neće se ništa promijeniti" Milanović o odlasku Marića i uhićenju Tolušića: "Ne znam kako ti ljudi u HDZ-u spavaju, vjerojatno kao u Moskvi ’38"

Smatra se da je Tolušić neistinito prilagao dokumentaciju na natječajima za europska sredstva. Na više mjesta u prijavi neistinito je naveo da ima osiguran kredit financijske institucije u kompletnom iznosu vrijednosti projekta te da će projekt financirati upravo tim kreditom. U tu je svrhu priložio pismo namjere jedne banke, iako u ime OPG-a nije, niti je imao namjeru banki podnijeti zahtjev za odobrenjem kredita.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene