Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preokret preokreta

Teško je ovo objasniti: Bivša predsjednica u jednom danu dvaput promijenila mišljenje o uredu... Čekamo nastavak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odustala je od ureda u Visokoj i trenutačno radi od kuće. Prvo je demantirala pisanje nekih medija da je trajno odustala od ureda, a onda poručila da ipak odustaje.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od države je na korištenje dobila ured u Visokoj, ali rezidencija je stradala u potresu. Ima crvenu naljepnicu - neuporabljivo, pa ga sad ne smije koristiti. Grabar-Kitarović u situaciji pandemije i ne razmišlja o tome da od Vlade traži ured na nekoj novoj lokaciji. ''Ne pada mi na pamet sada tražiti ured'', poručila je bivša šefica države, a njezine nam je riječi prenio izvor blizak bivšoj predsjednici. Objasnio nam je da joj u uvjetima izolacije ured i ne treba, ali da će kad sve prođe tražiti neko skromno mjesto na kojem može raditi.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Kolinda Grabar-Kitarović nikad nije kasno Ispunit će obećanje nakon završetka mandata: Ured bivše predsjednice bit će u Visokoj

''Sada nema nikakva razloga razgovarati o uredu, ona kao i drugi sada radi od kuće'', objašnjava izvor. Dodaje da bi Kolindi Grabar-Kitarović u ovim okolnostima jedino trebalo riješiti pitanje weba, društvenih mreža i službene korespondencije. ''Nije primjereno da bivša predsjednica sa svojim kontaktima komunicira preko privatnog Gmaila'', objašnjava nam izvor. Nakon toga je bivša šefica države poručila da ipak trajno odustaje od ureda. U jednom danu nekoliko je puta promijenila mišljenje, pa nitko ne može biti siguran da neće opet doći do preokreta.

Bivša predsjednica već se ranije odrekla prava na vozača i službenike jer ''ne želi biti na teret državnog proračuna''.

Kolinda Grabar-Kitarović u kampanji za prvi mandat obećavala je da će Ured s Pantovčaka preseliti u Visoku, ali do toga nikad nije došlo. Sada objašnjava da su glavni razlozi zbog kojih se odustalo od preseljenja statički problemi i klizište na kojem se zgrada nalazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene