Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladna fronta

Sjever Hrvatske zahvatila silovita promjena vremena, puše jak vjetar i pada kiša, ali i temperature - i to za više od 10 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas poslijepodne najavljena promjena vremena uz koju je moguće i jače nevrijeme - osobito jaki udari sjevernog vjetra počela je na sjeveru i sjeverozapadu zemlje. Već u nedjelju opet posvuda sunčano, ali uz bitno niže temperature.

Nakon uglavnom 30 stunjeva koliko je bilo cijelu subotu u nekim dijelovima zemlje popodne je počela velika i nagla promjena vremena. 

Pročitajte i ovo Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 5 Dolazi promjena vremena Toplinski val na izmaku: Gotovo cijeloj Hrvatskoj stiže predah od velikih vrućina, pogledajte koliko će trajati Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje za Praznik rada? Meteorolozi nemaju dobre vijesti – pripremite se na promjenu

Kako je i najavljeno, najprije je zahvatila sjeverni i sjeverozapadni dio, Zagorje i Međimurje. Počela je padati kiša, a i temperatura zraka naglo je pala, negdje i za više od 10 stupnjeva, javlja Neverin.hr. Tamo su moguće i jače oluje uz obilne pljuskove, grmljavinu i olujne udare vjetra.

Predvečer je kiša zahvatila i Zagreb. Na topao i vlažan zrak stigla je hladna fronta i osjetno hladniji zrak zbog čega je promjena vremena nagla i burna.

Grmljavinski pljuskovi zahvatit će i zapadnu Slavoniju, ali kasnije poslijepodne i navečer. 

Prema večeri će sa zapada jače naoblačenje s kišom i grmljavinom zahvatiti i sjeverni Jadran, a u noći će zapuhati jaka bura s olujnim udarima.

Jedino se u Dalmaciji ova promjena gotovo neće ni osjetiti, bit će samo jakih udara bure i to u noći sa subote na nedjelju. Sutra još sunčano i vruće - do 35. I more je toplo – očekujemo 23 i 25 stupnjeva, kako je bilo i u petak.

Što se tiče UV indeksa u područjima koja će veći dio dana biti sunčana bit će vrlo visok, a u ovom zapadnijem dijelu visok.

Iza ove promjene vremena nekoliko dana će se lakše disati, a temperature će biti do 25. Bit će još i umjerenog sjeveroistočnog vjetra, a prevladavat će sunčano.
Na Jadranu će najveći problem biti bura, u nedjelju još s olujnim udarima, a oslabjet će od ponedjeljka. I ovdje manje vruće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene