Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladna fronta

Sjever Hrvatske zahvatila silovita promjena vremena, puše jak vjetar i pada kiša, ali i temperature - i to za više od 10 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas poslijepodne najavljena promjena vremena uz koju je moguće i jače nevrijeme - osobito jaki udari sjevernog vjetra počela je na sjeveru i sjeverozapadu zemlje. Već u nedjelju opet posvuda sunčano, ali uz bitno niže temperature.

Nakon uglavnom 30 stunjeva koliko je bilo cijelu subotu u nekim dijelovima zemlje popodne je počela velika i nagla promjena vremena. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje na prvi dan proljeća? Detalje ima meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja

Kako je i najavljeno, najprije je zahvatila sjeverni i sjeverozapadni dio, Zagorje i Međimurje. Počela je padati kiša, a i temperatura zraka naglo je pala, negdje i za više od 10 stupnjeva, javlja Neverin.hr. Tamo su moguće i jače oluje uz obilne pljuskove, grmljavinu i olujne udare vjetra.

Predvečer je kiša zahvatila i Zagreb. Na topao i vlažan zrak stigla je hladna fronta i osjetno hladniji zrak zbog čega je promjena vremena nagla i burna.

Grmljavinski pljuskovi zahvatit će i zapadnu Slavoniju, ali kasnije poslijepodne i navečer. 

Prema večeri će sa zapada jače naoblačenje s kišom i grmljavinom zahvatiti i sjeverni Jadran, a u noći će zapuhati jaka bura s olujnim udarima.

Jedino se u Dalmaciji ova promjena gotovo neće ni osjetiti, bit će samo jakih udara bure i to u noći sa subote na nedjelju. Sutra još sunčano i vruće - do 35. I more je toplo – očekujemo 23 i 25 stupnjeva, kako je bilo i u petak.

Što se tiče UV indeksa u područjima koja će veći dio dana biti sunčana bit će vrlo visok, a u ovom zapadnijem dijelu visok.

Iza ove promjene vremena nekoliko dana će se lakše disati, a temperature će biti do 25. Bit će još i umjerenog sjeveroistočnog vjetra, a prevladavat će sunčano.
Na Jadranu će najveći problem biti bura, u nedjelju još s olujnim udarima, a oslabjet će od ponedjeljka. I ovdje manje vruće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene