Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na misi u Dubrovniku

Biskup Uzinić čestitao Milanoviću: "Želim da se ova zemlja prestane kretati sebičnim putevima koji je iskorištavaju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mate Uzinić na blagdan Sveta tri kralja u Dubrovniku je čestitao novom hrvatskom predsjedniku.

Dubrovački biskup Mate Uzinić u crkvi Domino u Dubrovniku predvodio je misu na blgadan Sveta tri kralja. U propovijedi, u kojoj je govorio o novim putevima, dotakao se i izbora za predsjednika Hrvatske te je čestitao i Zoranu Milanoviću.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"To želim i za ovu našu Zemlju. Želim joj da se prestane kretati ovim sebičnim putovima koji je iskorištavaju, koji iskorištavaju druge, kako bi doista svijet, zemlja, čovječanstvo konačno mogli krenuti putem Boga koji je u djetetu postao čovjek, da nam pokaže na koji način možemo biti novi ljudi, novi muškarci i žene", naglasaio je Uzinić, a isto je poželio i za Crkvu, a onda jhe nastavio s čestitkama Milanoviću, prenosi Informativna katolička agencija.

"Želim to isto i za našu domovinu. Koristim priliku dok govorim o ovom novom putu za našu domovinu, čestitati našem novom predsjedniku, koji je između ostalog u svom pobjedničkom govoru rekao i ovo: ‘ Ja od danas radim posao i živim posao drukčije od ovoga do sada’. Rekao je da želi krenuti novim putem. Želim doista njemu da ustraje na tom novom putu. Uz tu želju naravno želim da i cijela naša domovina krene novim putem, putem koji će biti put koji nam je pokazao Isus Krist, a to je put mira, ljubavi, zajedništva, služenja, put koji ne stavlja u središte sebe i svoj interes nego se stavlja na raspolaganje i služenje drugima. Naravno da i svakom od nas pojedinačno želim da krenemo tim putem“, kazao je dubrovački biskup te primijeti kako bi bilo iluzorno misliti da je to lako", rekao je Uzinić, prenosi IKA. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene