Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija predsjednika HSU-a

Silvano Hrelja - Bivši sindikalist s Narodnom koalicijom traži povratak na vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja bivši je sindikalist, hrvatski branitelj i sudionik Oluje.

Silvano Hrelja je rođen 14. ožujka 1958. godine u mjestu Hreljani kod Žminja. Srednju je školu završio u Zagrebu, gdje je završio i Višu tehničku školu za sigurnost pri radu i zaštitu od požara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Biografija predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak - Bivši ministar gospodarstva ljubitelj je nogometa Slika nije dostupna Predsjednik stranke HSP-AS Ivan Tepeš - Profesor filozofije koji je na mjestu predsjednika stranke zamijenio Ružu Tomašić

Radio je u brodogradilištu Uljanik gdje se aktivirao i u Sindikatu metalaca, gdje ubrzo postaje glavni povjerenik sindikata.

Sudionik je Oluje i hrvatski branitelj.

Saborski zastupnik HSU-a postaje 2003. godine, kada postaje i potpredsjednik stranke, te predsjednik Županijske organizacije HSU-a Istarske županije. U Sabor je ponovno izabran na parlamentarnim izborima 2007. godine.

Za predsjednika HSU-a izabran je prvi put na 7. Skupštini HSU-a 14. ožujka 2008. godine, a to mu je mjesto potvrđeno i na 11. redovitoj i izbornoj skupštini 6. svibnja 2016.

16. srpnja 2016. godine čelni ljudi stranaka udruženih u Narodnu koaliciju potpisali su u Zaboku sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Silvano Hrelja tada je ocijenio kako bi potpisivanje moglo označiti povijesnu prekretnicu Hrvatske, ustvrdivši kako nam treba 'bolja, ljepša i pametnija Hrvatska', koja napreduje, štiti slabije i blista dalje.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika je oženjen i otac je dvoje djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene