Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija predsjednika HNS-a

Ivan Vrdoljak - Bivši ministar gospodarstva ljubitelj je nogometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši je ministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak, u politici od 2000. godine, a u slobodno je vrijeme strastveni zaljubljenik u nogomet.

Ivan Vrdoljak je rođen 22. lipnja 1972. godine u Osijeku. U rodnom je gradu završio osnovnu školu, gimnaziju (smjer matematika-informatika) i Elektrotehnički fakultet na kojem je i diplomirao elektrotehniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Biografija predsjednika HSS-a Krešo Beljak - Samoborski gradonačelnik najavio je povratak popularnosti HSS-a Slika nije dostupna Predsjednik stranke HSP-AS Ivan Tepeš - Profesor filozofije koji je na mjestu predsjednika stranke zamijenio Ružu Tomašić

Nakon rada u struci, gdje se zaposlio već kao student u Brazilu u tvrtci RPM Engeharia kao projektant. Potom se 1999. zapošljava u Novoj livani u Osijeku kao inženjer pripravnik u atomatizaciji. Nakon toga prelazi u poduzeće Neo inženjering gdje radi kao voditelj projekata u procesima automatizacije i upravljanja gdje rade za pazinski Puris, slovenski Moste, Šoštanj iz Velenja.

Od 2000. godine postaje član HNS-a. Iste godine postaje tajnik podružnice stranke u Osijeku. 2001. godine izabran je za člana središnjeg odbora HNS-a, dok godinu dana kasnije postaje predsjednik osječkog ogranka stranke.

U dvanaestoj Vladi RH, nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima 2011. godine postaje najprije ministar graditeljstva i prostornog uređenja a potom, nakon odlaska Radimira Čačića iz Vlade, od 16. studenog 2012. preuzima resor gospodarstva.

'Uvijek tvrdim da možemo biti bolji i tko se nije rodio ni kao savršeni ministar ni sa iskustvom ni sa znanjem. I neka iskustva koja, pa i negativna i pozitivna, imamo od prošle Vlade, moramo primijeniti u sljedećoj da bi Hrvatsku napravili boljom', rekao je nedavno u razgovoru za Dnevnik Nove TV, Ivan Vrdoljak.

Bivšem je ministru strast nogomet, a jedan je od osnivača malonogometnog kluba HNS Osijek.

Oženjen je i otac troje djece, dvoje iz braka sa sadašnjom suprugom, te djevojčice iz prvog braka.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene