Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija Ivana Lovrinovića

Želi "propuhati" urede iz kojih se upravlja Zagrebom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Lovrinović, kandidat koalicije Jedina opcija i Živog zida za gradonačelnika Zagreba u svojim istupima često kritizira Hrvatsku narodnu banku, a u Sabor je ušao na listi Mosta nakon čega se s njima razišao.

Ivan Lovrinović, kandidat koalicije Jedina opcija i Živog zida za gradonačelnika Zagreba rođen je 7. ožujka 1960. godine u Gučoj Gori, nedaleko od Travnika u Bosni i Hercegovini.
Diplomirao je, te magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, dok je 1995. godine obranio doktorsku disertaciju na istom fakultetu. Izabran je 2006. u zvanje redovitog profesora na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša

Kada je 2002. izabran za izvanrednog profesora, imenovan je dekanom. Fakultet je vodio naredne četiri godine, da bi 2006. postao redovni profesor na Katedri za financije.

Napisao je više znanstvenih i stručnih radova.

Razlaz s Mostom

Svojedobno je bio predsjednik udruge bosanskih Hrvata Prsten. Bio je i ekonomski savjetnik udruge Franak, a osnovao je i udrugu 'Promijenimo Hrvatsku'. Njegova udruga postaje stranka nakon što se nakon izbora u studenom 2015. godine, kada je na listi Mosta ušao u Hrvatski sabor kao zastupnik, razišao s njima. S dvojicom kolega, Jurom Martinovićem i Ivicom Mišićem osniva stranku i saborski klub.

Netom prije početka predizborne kampanje za predstojeće izbore stranka Promijenimo Hrvatsku sklapa, za mnoge, neobičnu koaliciju, sa Živim zidom Ivana Vilibora Sinčića, te udrugom Franak. Njima se nešto kasnije pridružuje i Akcija mladih iz Rijeke. Koalicija se naziva 'Jedina opcija'.

Iako na prvi pogled neobična, koalicija stranke Ivana Lovrinovića sa Živim zidom i udrugom Franak nije bila ni tako neočekivana. Naime početkom 2015. godine, u ožujku, Ivan Lovrinović najavio je osnivanje stranke, no tada do toga ipak nije došlo. Kada je u kolovozu, iste godine, pristupio Mostu prvi se protiv toga pobunio upravo Ivan Vilibor Sinčić, kojeg je uz Božu Petrova poznati profesor ekonomije isticao kao mladu osobu kakvu bi želio uz sebe u svojoj stranci. Njegova suradnja s udrugom Franak seže u vrijeme 'slučaja švicarac' pa je nakon poznavanja tih činjenica malo jasnija slika sklapanja 'neobične koalicije'.

Kandidat Živog zida za gradonačelnika Zagreba prvotno je trebao biti Ivan Pernar što je potvrdio i predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić. Nakon što je objavljeno kako će kandidat ipak biti Lovrinovć, Pernar je poručio da je sretan što ga može podržati.

"Otvorit ću vrata i prozore svih ureda grada Zagreba iz kojih se upravlja"

Tvrdi da će kad postane gradonačelnik prvo otvoriti vrata i prozore svih ureda grada Zagreba iz kojih se upravlja, dobro ih propuhati, da Zagreb prodiše.

"Nikada u ovom gradu nije bilo više napuštenih poslovnih prostora, blokiranih ljudi, nezaposlenih, ovršenih. Nikada nije više bilo ljudi koji iseljevaju iz Zagreba, a svi znamo do prije 10, 20 godina da su se svi useljavali u Zagreb. Grad Zagreb je također teško obolio, ovom gradu treba novi čovjek, a ono što ću prvo napraviti kad postanem gradonačelnik jest da ću otvoriti vrata i prozore svih ureda grada Zagreba iz kojih se upravlja, dobro ih propuhati, da Zagreb prodiše" kazao je Lovrinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene