Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIOGRAFIJA IVANA KOVAČIĆA

Tko je novi ministar uprave?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Kovačić je rođen 25. travnja 1974. godine u Splitu. Živi u Lokvi Rogoznici sa suprugom Danijelom i sinom Filipom.

Do ulaska u Sabor u prosincu 2015. godine Ivan Kovačić je bio zaposlen na Studiju dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu kao pročelnik Katedre za dentalnu protetiku. Kako je naveo u svom životopisu kojim se predstavio biračima na lokalnim izborima 2015. godine, autor je i koautor 25 znanstvenih radova, a 2011./2012. izabran je za najboljeg profesora na fakultetu. Član je Hrvatskog zbora liječnika i Hrvatske stomatološke komore. 

Pročitajte i ovo Ivan Anušić novi ministar obrane Aktualni župan Tko je novi ministar obrane: Najmoćniji čovjek Slavonije u vlasništvu ima kuću, stari BMW vrijedan 16.000 eura... Branko Bačić (HDZ) Branko Bačić Branko Bačić novi je ministar zadužen za obnovu: Već je jednom bio ministar graditeljstva, visoko je pozicioniran u HDZ-u

Nerijetko ističe i da svoju karijeru duguje pokojnom ocu Filipu Kovačiću – Pili, „također vrsnom stomatologu koji mi je usadio ne samo ljubav prema svom pozivu, već i čvrste moralne okvire koji me vode kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu“.

Široj javnosti Kovačić je postao poznat 2013. godine kada je postao gradonačelnik Omiša, dalmatinskog gradića u kojem je 18 godina stolovao HDZ-ov Ivan Škaričić. Kovačić se tada sa svega 16 posto glasova uspio probiti u drugi izborni krug u kojem je za 72 glasa nadjačao Škaričića. Iduće izbore, one u ožujku 2015. godine, dobio je glatko – dobio je 59 posto glasova još u prvom krugu.

Ništa neobično, nakon popularnosti koju je stekao smanjenjm gradskih dugova (14 milijuna, što je iznosilo četvrtinu gradskih dugovanja, podmirio je u prvoj godini mandata).

Kovačić je u vrijeme koaliranja Mosta i HDZ-a Tomislava Karamarka ostao upamćen kao najtemperamentniji mostovac koji je svoje koalicijske partnere znao počastiti i psovkama. „Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim, isluženim kadrovima, onda mogu samo reći ko vas je..“, bila je jedna od upečatljivijih Kovačićevih izjava. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene