Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija predsjednika IDS-a

Boris Miletić - Mladi gradonačelnik kojem je cilj veća autonomija Istre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi gradonačenik Pule, Boris Miletić, na čelo je tog grada izabran u lipnju 2006. godine. U slobodno vrijeme se, kako navodi u svojoj službenoj biografiji, bavi jedrenjem i ribolovom, a na čelo IDS-a došao je 2014. godine nakon što je njegov prethodnik Ivan Jakovčić izabran za zastupnika u Europski parlament.

Boris Miletić, gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a rođen je 2. rujna 1975. godine u gradu kojem je danas na čelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobar recept 'ŠTO JE SIGURNO, JE SIGURNO' Stranka koja s najmanje opterećenja izlazi na izbore Slika nije dostupna Biografija predsjednika Živog zida Ivan Vilibor Sinčić nije volio izlaske: 'Mislila sam da će biti neki ludi znanstvenik'

Na mjesto pulskog gradonačelnika dolazi 2006. godine, a tu poziciju utvrđuje nakon reizbora na izravnim izborima 2009. i 2013. godine.

Mladi gradonačelnik diplomirao je 1999. godine na Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' u Puli. U siječnju 2001. nastavlja edukaciju i stručno usavršavanje na Cleveland State Universityju, Levin College of Urban Affairs, zatim u studenom 2002. godine magistrira na svom matičnom fakultetu na znanstvenom poslijediplomskom studiju 'Poduzetništvo i makroekonomski menadžment'. Krajem 2007. godine još se usavršava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Splitu u području korporativnog upravljanja za članove nadzornih i upravnih odbora.

Od 2014. godine dolazi na čelo IDS-a, nakon što njegov prethodnik Ivan Jakovčić odlazi za zastupnika u Europski parlament. Kako voli isticati cilj mu je regionalizacija Hrvatske i veća autonomija Istre.

'Mi godišnje preko 800 milijuna kuna više uplatimo u državni proračun nego što se to nama vraća. Dakle ono što držimo da bi se Hrvatska trebala decentralizirati, da bi se ovlasti i financijska sredstva trebala spustiti lokalnim zajednicama, one koje su najbliže svojim građanima', rekao je Boris Miletić nedavno u razgovoru kod Mislava Bage u Dnevniku Nove TV.

Pulski gradonačelnik uz hrvatski jezik služi se engleskim, talijanskim i njemačkim jezikom, svira klavijatursku harmoniku i klavijature. U slobodno vrijeme bavi se ribolovom i jedrenjem.

Oženjen je i otac je jednog sina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene