Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUKA U UTORAK

Bez zaključka: Odbor za Ustav tri sata raspravljao o sudbini Povjerenstva za Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O sudbini Istražnog povjerenstva za Agrokor gotovo tri sata raspravljali su članovi Odbora za Ustav.

Zaključak će donijeti tek u utorak, a SDP je predložio da Povjerenstvo nastavi s radom o onim točkama koje se ne tiču same istrage Državnog odvjetništva i financijskih izvješća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna drugi pokušaj Odbor za Ustav ponovno bez rasprave o izuzeću Novaković: Oporba ovaj put nije napustila sjednicu Slika nije dostupna Inicijative ne odustaju Odbor za Ustav: Nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma

HDZ, pak, predlaže zaključak da je Povjerenstvo prestalo s radom kada je istraga u slučaju Agrokor postala pravomoćna.

Orsat Miljenić prigovorio je zašto je predsjednik Sabora Gordan Jandroković rješenje o provođenju istrage dostavio samo članovima povjerenstva iz redova vladajuće većine.

"Povjerenstvo ima i druge članove. To vam samo govori o razini pravnog nasilja koje ovdje počinjeno Imate predsjednika Sabora koji pribavlja rješenje, daje ga HNS-u i HDZ-u. Oni zajedno donose odluke o kojima mi iz Povjerenstva ništa ne znamo. Mi to rješenje nemamo do danas", rekao je Miljenić.

Branko Bačić, Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, prigovorio je SDP-ovcima zbog rasprave o predsjedniku Sabora. 

"Kolege iz SDP-a pokušavaju ovu sjednicu i točku podvesti pod pitanje odgovornosti predsjednika Sabora. Da su to najavili, onda bi možda predsjednik Sabora došao tu i sve objasnio. Nekorektno je zatražiti sjednicu o jednoj temi, a pričati o drugome", rekao je Bačić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene