Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka premijeru?

Bernardić: "Tko tuče ženu je papak, ali nisu hrabriji ni oni koji ne žele ratificirati Istanbulsku konvenciju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić prozvao je premijera Plenkovića i zatražio da što prije ratificira Istanbulsku konvenciju.

Bernardić je podsjetio da je Istanbulsku konvenciju dosada ratificiralo 15 članica Europske unije, a mnoge među njima imaju konzervativne vlade.

Pročitajte i ovo Projekt Milijarda - 4 Milijarda protiv nasilja nad ženama Potresne riječi jedne učenice: "Dovikivali su nam svakakva imena i svakakve poglede. To jako mentalno sruši, svaka ta ružna riječ" Nasilje u školi, ilustracija Priveden je Tukao ju je mjesecima, a kad se pristala naći s njim na kavi, uslijedio je najveći horor

Obiteljsko nasilje je u porastu, a uloga države je da zaštiti žrtve i pomogne im da se osjećaju sigurno. Hrvatska mora imati nultu toleranciju na nasilje nad ženama, poručio je i dodao da oni koji konvenciju ne žele ratificirati i nisu puno drugačiji od zlostavljača.

"Onaj tko tuče ženu je kukavica i papak, i Hrvatska će mu pomoći da se tako i osjeća u svim sferama javnog i društvenog života, ali bogami nisu puno hrabriji ni oni koji ne žele ratificirati Konvenciju, ne žele omogućiti snažne mjere protiv nasilja nad ženama", poručio je šef SDP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene