Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pazim kome iznajmljujem"

Vlasnik zagrebačkog rent-a-cara odbio iznajmiti auto Beograđaninu: "Ne mrzim Srbe, već samo štitim svoj kapital. Imao sam loša iskustva..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik rent-a-car tvrtke Goran Malkoč nedavno je odbio iznajmiti automobil državljaninu Srbije. Za DNEVNIK.hr objasnio je situaciju u kojoj se našao on, kao vlasnik tvrtke koja, kako je rekao, samo štiti svoj kapital.

"Ne mrzim Srbe, već samo štitim svoj kapital“, rekao je ogorčeno Goran Malkoč, vlasnik rent-a-car tvrtke koja je nedavno odbila iznajmiti automobil jednom Beograđaninu, pod izlikom da automobile, zbog loših iskustava, ne iznajmljuju državljanima Srbije.

Malkoč napominje kako se ne radi samo o Srbima, već o svim "rizičnim skupinama, odnosno o svima onima za koje on i njegovi djelatnici procjene da spadaju u rizičnu skupinu."

"Digla se hajka da je to nešto protiv Srba, a to nema veze s tim. Ne radi se o nikakvim Srbima, Romima ili bilo kojoj nacionalnoj skupini. Jednostavno, zbog loših iskustava s krađama vozila koja su završila u Srbiji, pazim kome iznajmljujem“.

Napominje kako je unatrag nekoliko godina imao brojne krađe svojih vozila koje mu osiguranje nije želilo platiti, pa je on iz svojeg džepa morao zatvoriti leasing gdje se zadužio. Ističe kako su izgubili puno automobila i da su sva vozila nestala u Srbiji. Navodi i kako osiguranja u Hrvatskoj neće pokriti rent-a-car policu za Srbiju.

"Pazim kome iznajmljujem"

"Previše sam uložio u svoju firmu i pazim kome iznajmljujem. Ja i moji djelatnici procjenjujemo kome dati ili ne dati vozilo i to je moje pravo. Tko želi to razumijeti, nek razumije, tko ne želi...njegovo pravo. Meni je žao što se netko osjeća prozvanim, ali kada se opečete više oputa pušete i na hladno".

"Od osiguranja nisam mogao naplatiti štetu i ostali smo i bez novca i auta. I što je najgore to nije jedini auto bez kojeg smo ostali na taj način", napisao je na Facebooku.

Zaposlenica jedne zagrebačke rent-a-car tvrtke rekla nam je kako oni nemaju politiku ne iznajmljivanja vozila "takozvanim rizičnim skupinama".

"Nemamo problema s državljanima Srbije, odnosno ne možemo takozvane probleme poslovanja svesti na nacionalnost". Ipak priznaje da su najviše problema imali s ljudima koji se bave sa švercanjem migranata. "Znali su nas zvati s carine, da dođemo po vozilo u kojem su švercani migranti“, otkriva.

Automobile iznajmljuju svima koji ispunjavaju kriterije, odnosno pravila iznajmljivanja automobila. "Preda se dokument, kartica s depozitom, a moram reći kako taj depozit nije mali i može dostići cifru i do 20.000 kuna. Mi nemamo rizične skupine kojima ne iznajmljujemo, ali imamo crnu listu ljudi koji oštećuju aute, ali to je opet rizik poslovanja", ističe.

"Vlasnici rent-a-cara ne priznaju da im se kradu auti"

Goran Malkoč vlasnicima rent-a-cara u Hrvatskoj zamjera što javno ne priznaju da im se kradu automobili. "Svima kradu vozila, svima se događa, a sada nitko ne želi izaći u javnost, sada kada imamo priliku i kada nas mediji pitaju o tome. Zašto to ne žele, ne znam", potreseno kaže.

Za kraj zaključuje: "Kod nas je svaka osoba s dobrom namjerom dobrodošla, onaj koji je došao s krivom najmjerom ne treba ni dolaziti".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene