Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA SE, MOŽE SE

Bandić u novoj akciji: "Jeste dobili nove bandijere? To sam ja rekao da vam naprave, da vam lepo vijore"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se Zagrepčani žale na loše uvjete u bolnicama, vrtićima, školama, pa i probleme sa smećem, gradonačelnik Milan Bandić kao da za sve to ne mari. Nisu ga pogodile ni kritike da je odgodio u kampanji obećane projekte. On je novac sugrađana odlučio potrošiti na zastave i kićenje metropole.

Milan Bandić ne staje s poticanjem domoljublja, pa je zastave, osim po cijelom gradu, postavio i pred sjedišta nekoliko medijskih kuća. 

Pročitajte i ovo Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om Aleksandar Vučić Uplašio se zbog jedne stvari Vučić neviđeno nahvalio Milana Bandića te otkrio dosad nepoznate detalje njihova susreta: "On je bio Einstein"

"Jesu li stavili zastave pred vašu TV Novu, jeste dobili ove nove bandijere? Evo, to sam ja rekao da vam naprave, tako da vam lepo vijore i da se divite hrvatskoj zastavi", rekao je Bandić reporteru Nove TV.

Naručio je gotovo 30 tisuća novih zastava i platio više od pet milijuna kuna. A svoje bi kritičare educirao. 

"Bio sam u Americi, svaka kuća ima tri zastave. Ljudima koji osjećaju grad kao svoj i svoju domovinu, bandijera može biti samo ukras", rekao je Bandić.

A na tom ukrasu će itekako profitirati i onaj tko će morati pregledavati i da koja nije potrgana.

Još se ne zna tko će sljedeće četiri godine za 4 milijuna kuna dizati i spuštati zastave. Natječaj na kojem Grad traži tvrtku za taj posao, nije završen. 

Nova raspodjela gradskog novca, koja je na čekanje stavila ulaganja i ključne projekte zasmetala je oporbi.

"Štedi se na onome što je zapravo najvažnije za kvalitetu života građana, a kao nekakvu kompenzaciju građani dobivaju zastave, fontane, stupiće, satove. To su neki dekori, dekoracija grada koja zapravo nije nešto što su građani željeli, ali su dobili u zamjenu za ono što im doista treba", kaže Sandra Švaljek.

Bandić na sve odmahuje rukom, pa i na prozivke da je 11 milijuna kuna već namijenio za povišice zaposlenih u gradskim uredima.

"Nema povećanja plaća, pa neka oni samo računaju da će Bandić povući neki potez koji će njima ići u prilog. Pa kaj vi mislite da sam ja toliko bedast? Oni bi to željeli. To ti je ono: 'you ask it for it'. Nema toga", kaže Bandić.

Ali je zato glavni grad u kojem se dugovi gomilaju okićen. Domoljublje se podrazumijeva, ali se ne mjeri zastavama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene