Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Na Sljemenu

VIDEO: Bandić želi dva predsjednička mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i službeno se kandidirao za predsjednika države.

Obznanio je to nakon što se u zoru, u pet ujutro, u pratnji tjelohranitelja i pročelnika za graditeljstvo Davora Jelavića popeo na Sljeme. Bandić je okupljenim novinarima rekao kako hrvatski predsjednik želi biti dva mandata. 'Ja to hoću, mogu i želim. Želim pobjediti, ne samo sudjelovati i siguran sam da hoću', kazao je Bandić. 'Radit ću k'o konj, to je moj program', istaknuo je Bandić.  Dužnost vođenja grada Zagreba dok je on u kampanji dodijelio je Jeleni Pavičević Vukičević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaprijetio kandidaturom 'Ako me ne prestanete kandidirati, neću imati izbora' Slika nije dostupna Središnji odbor HNS-a Službena potvrda: Vesna Pusić u utrci za Pantovčak

'Ne može me se izbaciti iz SDP-a. Ja sam jedan od utemeljitelja, a ne ovi koji su ušli u predvečerje. Nitko mi ne može oduzeti socijaldemokraciju', dodao je Bandić. Na Sljeme su ga došle podržati supruga i kćerka, a od SDP-ovih saborskih zastupnika podršku mu je dao Ivica Pančić. Novi kandidat za predsjednika kaže kako mu cilj nisu bogaćenje i kapital te poziva druge kandidate da na stol stave svoje imovinske kartice. Bandić je najavio kako će na turneju po Hrvatskoj krenuti 12. studenog, i na njoj biti 35 dana tijekom kojih će obići gradove od Iloka do Dubrovnika.

‘Kandidiram se za predsjednika države jer svoje desetogodišnje iskustvo, znanje i energiju koju sam pokazao u borbi za Zagreb želim staviti na raspolaganje cijeloj Hrvatskoj’, kazao je Bandić. Dodao je kako tu odgovornost želi preuzeti ‘lišen stranačkih okova i slobodan kao Fenix’. Bandić kaže kako bi volio imati potporu stranke koja ga, kako je rekao, nije podržala ni na prošlim lokalnim izborima i koja se posljednjih godinu dvije dana ukopala u ideološke rovove. Za svoje odnose s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem rekao je: ‘Postoje realizirani i nerealizirani ljudi, odnosno oni koji su puno napravili i koji nisu ništa napravili a sve znaju’.

>> SDP: Bandiću prestalo članstvo u stranci

>> SU daje potporu Bandiću već u prvom krugu

>> 'Objavi li Bandić kandidaturu prestaje mu članstvo u SDP-u'

>> Sukob u SDP-u: Komadina napustio sjednicu

>> Istraživanje: Bandić ulazi u drugi krug

 Na Sljemenu su bili Bandićevi kolege iz Gradskog poglavarstva i najbliži suradnici poput Mire Lace, Duška Ljuštine, Zvonimira Šostara, dogradonačelnice Jelene Vukičević Pavičić. Šefica izbornog stožera bit će profesorica Agronomskog fakulteta Jasmina Lukač-Havranek. Nakon objavljivanja kandidature na Sljemenu, Milan Bandić otišao je do Kamenitih vrata gdje se pomolio i zapalio svijeću. 

Vjerujete li da će Bandić pobijediti na predsjedničkim izborima?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene